Quantcast

Premjerė apie eiles gauti trečią skiepą nuo COVID-19: nėra taip, kad neliks vakcinų

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad, atsiradus galimybei anksčiau pasiskiepyti stiprinamąja vakcina nuo COVID-19, natūralu, kad norinčiųjų tai padaryti skaičius išaugo. Vis dėlto, susidarius eilėms, premjerė priežasties nerimauti nemato. Anot jos, vakcinų užteks visiems.

„Reikia suprasti, kad tą patį norą tuo pačiu metu gali turėti ne vienas žmogus ir nereikia savo noro kažkaip prioretizuoti prieš kitų žmonių norus. Resursai visada riboti, jeigu 100 tūkst. žmonių bando užsiregistruoti tą pačią dieną, akivaizdu, kad 100 tūkst. žmonių paskiepyti per vieną dieną nėra įmanoma“, – antradienį LRT radijui sakė I. Šimonytė.

„Natūraliai, kai atsirado galimybė skiepytis anksčiau nei po pusės metų, kai kas suskubo tą daryti, yra šiokia tokia spūstis, bet šiaip labai didelio skirtumo, ar užsiregistruosite skiepytis šiandien, ar po kelių dienų, nėra. Nėra taip, kad neliks vakcinų“, – sakė I. Šimonytė ir pridūrė, kad laukti eilėse ilgai nereikės.

Resursai visada riboti, jeigu 100 tūkst. žmonių bando užsiregistruoti tą pačią dieną, akivaizdu, kad 100 tūkst. žmonių paskiepyti per vieną dieną nėra įmanoma.

„Manau, kad reikia susiplanuoti savo darbotvarkę ir tikrai tos eilės visi sulauksime, juolab kad laukti tikrai ilgai nereikės. (...) Kalbame apie žmones, kurie yra mobilūs, darbingi, moka naudotis technologijomis, tai tikrai nėra kažin koks sudėtingas dalykas susirasti sau tinkamą laiką ir jam užsiregistruoti. Tikrai nebūtina to padaryti čia ir dabar“, – teigė premjerė.

ELTA primena, kad norintieji gauti sustiprinamąją vakcinos nuo COVID-19 dozę nuo šio trečiadienio tai gali padaryti anksčiau: laukti reikia nebe 180, o tik 120 dienų po viso vakcinų kurso. Sustiprinamąją dozę galima gauti bet kuriame iš maždaug 50-ies vakcinavimo punktų. 

Augant besiskiepijančiųjų „Litexpo“ vakcinacijos centre srautams, vilniečiai prašomi iš anksto užsiregistruoti Karštosios linijos telefonu 1808 arba internetu 1808.lt. Atvykusieji be registracijos turėtų įsivertinti, kad dėl didelio besiskiepijančiųjų srauto pradžioje bus aptarnauti užsiregistravę vilniečiai, perspėjama savivaldybės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Res

Res portretas
Reikėtų tai moterai suleist iš karto 15 dozių ir stebėt kas bus. Manau nepakenktų, nes ji grynas zombis.

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Naktimis nebe užmiegu, apetitą praradau, visos mintys ar užteks to trečio brūdo ar ne? Šitonytė nuramino.

jooo

jooo portretas
Tris skiepus gavęs Sysas užsikrėtė Coronavirusu. "Tai tik dar kartą įrodo, kad skiepai nėra panacėja nuo susirgimo", - sakė Sysas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių