Quantcast

Premjerė: Antrojo pasaulinio karo aukos įpareigoja stabdyti žiaurią Rusijos agresiją

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė, pagerbdama Antrojo pasaulinio karo aukas, pabrėžia, kad jos įpareigoja stabdyti „žiaurią Rusijos agresiją“ ir siekti taikos Europoje bei Ukrainos laisvės.

„Antrasis pasaulinis karas nusinešė milijonus žmonių gyvybių, iki šiol sunku suvokti kraupaus Holokausto mastą ir pasekmes. Siaubingų aukų pareikalavo ir šio karo tąsa – daugybė Laisvės kovų dalyvių žuvo, tūkstančiai niekuo dėtų gyventojų Lietuvoje ir kitose sovietų okupuotose šalyse buvo ištremti. Tačiau kitus pavidalus įgijusi rezistencija gyvavo visus okupacijos metus ir atvedė mus į Kovo 11-ąją“, – Vyriausybės pranešime sakė premjerė I. Šimonytė.

Pirmadienį, Vakarams minint Antrojo pasaulinio karo pabaigą ir jo aukų atminimo dieną, I. Šimonytės vardu padėtos gėlės Panerių memoriale ir prie paminklo ukrainiečių tautinio sąjūdžio veikėjui, rašytojui Tarasui Ševčenkai.

Pasak premjerės, Antrojo pasaulinio karo aukos „įpareigoja šiandien dėti visas pastangas, kad žiauri Rusijos agresija prieš Ukrainą būtų kuo greičiau sutramdyta ir šioje šalyje bei Europoje įsivyrautų taika“. Ji pažymėjo, kad Ukrainos laisvė yra ir viso demokratinio pasaulio laisvė.

„Būtina siekti, kad šio karo organizatoriai ir vykdytojai, visi, kurie Ukrainoje vykdė ir tebevykdo kraupius nusikaltimus, susilauktų atpildo ir savojo teismo dienos, vadovaujantis tarptautinės teisės principais“, – tvirtino Vyriausybės vadovė.

Gegužės 8-ąją Europoje minima Antrojo pasaulinio karo pabaiga, pažymint jungtinėmis visų kovojusių valstybių pastangomis nulemtą jo pabaigą ir 1945 metais šią dieną Vokietijos pasirašytą besąlyginį kapituliacijos aktą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl šita stabdis

kodėl šita stabdis portretas
nestabdė krapų agresijos Donbase? Natosų Irake, Serbijoj? Ai, kai savi žudo tai galima, nei sankcijų, nei žudikų.

O kada

O kada portretas
jankiu imperijalistai ir okupantai nustos kišti ginklus benderovcam ???

Litvinų ne agresija

Litvinų ne agresija portretas
sušaudyti 196 000 lietuvos žydų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių