Quantcast

Premjerė: ačiū kiekvienam, kad pasirinkote būti Tėvynės sargais

  • Teksto dydis:

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė kovo 11 d. vykusiame neeiliniame Šaulių sąjungos suvažiavime tarė sveikinimo kalbą ir pristatė teikiamą kandidatą į Šaulių sąjungos vadus – pulkininką leitenantą Liną Idzelį.

Ministrė Pirmininkė pasveikino Šaulių sąjungos narius Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga, sveikinimo kalboje pažymėdama organizacijos vaidmens prasmę ir Kovo 11-osios vertybių gynimo svarbą šiandien, tęsiantis brutaliam Rusijos karui prieš Ukrainą.

„Man Kovo 11-oji yra ypatinga ne tik todėl, kad aš ją mačiau ir atmenu. Tą vakarą, 22 val. 44 min., kai atkurta Lietuvos Nepriklausomybė, buvau apsikabinusi televizorių, būdama jau pakankamai suaugusi, kad suprasčiau vykstant kažką nepaprasto, bet kartu vis dar vaikas, gerai nesuprantantis, kokia atsakomybės našta teko žmonėms, priėmusiems lemtingus sprendimus – dabar suprantu tai gerokai aiškiau. Stebėjau visa tai pilna įsivaizdavimų ir vilčių apie savo būsimą atkurtąją valstybę. Ir džiaugiuosi šiandien galėdama pasakyti, kad labai didelė dalis jų išsipildė su kaupu“, – sakė Ministrė Pirmininkė.

Ačiū Šaulių sąjungai, kuri yra galinga, sutelkta jėga, pasiryžusia niekada nepasiduoti nesibaigiančioje kovoje už laisvę.

Prieš kiek daugiau nei metus prasidėjus brutaliai, daugybės aukų pareikalavusiai Rusijos karinei invazijai į Ukrainą, be visa ko kito, buvo keliamas klausimas apie laisvės kainą – dar ir dabar atsiranda teigiančių, kad laisvė nėra verta tokios kraujo ir skausmo ašarų upės, savo kalboje atkreipė dėmesį premjerė.

„Tokios kalbos kažkada sugundė Lietuvos valdžią sovietų ultimatumo akivaizdoje. To padariniai buvo baisūs. Paaukota buvo ne tik laisvė, bet ir tūkstančiai nužudytų ir ištremtų žmonių. Akivaizdu, kad susitarimai su agresoriais, nevertinančiais žmonių gyvybių, niekada nepadeda išvengti kančių ir aukų, ir tai nėra išeitis, kad ir kaip norėtume rasti lengvesnį kelią“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Lietuvos šaulių sąjungai tenka ypač svarbus vaidmuo telkiant ir ugdant visuomenę, ne mažiau svarbi misija – stiprinti Lietuvą taikos metu, ugdyti pilietiškumą ir patriotiškumą, pažymėjo premjerė.

„Tik suvokdami, kokia neįkainojama yra laisvė ir kad mūsų visas gyvenimas telpa joje, galime tikėti pergale prieš blogį ir prireikus stoti į kovą už galimybę laisvai kurti savo valstybę ir savo gyvenimus. Ačiū kiekvienam iš jūsų už tai, kad pasirinkote būti Tėvynės sargais, už tai, kad visada tokiais išliksite. Ačiū Šaulių sąjungai, kuri yra galinga, sutelkta jėga, pasiryžusia niekada nepasiduoti nesibaigiančioje kovoje už laisvę“, – kalbėjo Ministrė Pirmininkė.

Neeiliniame suvažiavime Ministrė Pirmininkė taip pat pristatė jos teikiamą kandidatą į Šaulių sąjungos vado pareigas plk. ltn. Liną Idzelį.

„Šaulių sąjunga yra organizacija, galinti daug išmokyti, o taip pat parodyti, kiek daug dar nežinojai, jog moki. Ir toliau stiprinti šią organizaciją yra iššūkis, reikalaujantis labai svarbių lyderio savybių, ir manau, kad pulkininkas leitenantas Linas Idzelis jas tikrai turi“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

Šaulių sąjungos vadą Ministro Pirmininko teikimu skiria Vyriausybė, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pareiškus nuomonę ir jai pritarus Sąjungos suvažiavimui. Kandidatas tvirtinamas slaptu suvažiavimo balsavimu.

Sąjungos suvažiavime šeštadienį įvykusiu balsavimu Ministrės Pirmininkės pateiktai plk. ltn. Lino Idzelio kandidatūrai pritarta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tėvynė

Tėvynė portretas
Tai kaip mama kuri viena ir kitos tokios nėra, bet kai motulė jaučiasi nesaugi ir išduodama , vaikams taip pat tampa neramu ir nesaugu.

Kokios tėvynės?!

Kokios tėvynės?!  portretas
Šiaurės Jeruzalės?! Kur Seime po 30 metų sėdi Zingeris ir kiti žydeliai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių