Quantcast

Premjeras teigia įtikinsiantis prezidentę atleisti kultūros ir aplinkos ministrus

Premjeras Saulius Skvernelis neabejoja, kad įtikins prezidentę Dalią Grybauskaitę sutikti su jo inicijuojamu aplinkos ir kultūros ministrų atstatydinimu.

Nepaisant to, kad prezidentė pirmadienį pabrėžė, jog kol kas nematanti argumentų, kodėl kartu su švietimo ir mokslo ministre norima pakeisti ir aplinkos bei kultūros ministrus, Vyriausybės vadovas užtikrintai tvirtino tikintis, kad prezidentė sutiks su jo netikėtu sprendimu.

„Nemanau, kad tokie sprendimai galimi, nes (...) tai yra numatyta mūsų įstatymuose. Trečiadienį susitinku su prezidente, ir tie argumentai, kuriuos turi žinoti Respublikos Prezidentė, taip pat bus pasakyti“, - LRT laidoje „Dienos tema“ teigė premjeras.

„Neabejoju, kad abejones dėl visų ministrų aš išsklaidysiu“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Pirmadienį S. Skvernelis pranešė keičiąs tris ministrus: aplinkos ministrą Kęstutį Navicką, švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę bei kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako pritarianti premjero sprendimui atleisti švietimo ir mokslo ministrę J. Petrauskienę, tačiau teigia lauksianti S. Skvernelio argumentų, kodėl buvo nuspręsta atleisti dar du ministrus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Nenanau,kad prezidentė sudalyvaus šio visiško skvernelio rinkiminėje kampanijoje.

Kęstas

Kęstas portretas
Akivaizdus faktas - Grybauskaitė yra visos Amerikos priešo, Kinijos, sąjungininkė. Atsimenate, Grybauskaitė nuskubėjo į propagandinę parodą Kinijoje, kur dalyvavo tariamos atviros prekybai Kinijos šventėje. Tai yra didžiulė geopolitinė Grybauskaitės klaida. "Pirmininkaujant Trumpui, konkurencija su Kinija tapo Amerikos užsienio politikos organizavimo principu. Respublikonai ir demokratai nesutaria dėl beveik visko šiandien, tačiau viena sritis, kurioje, atrodo, yra veiksmingas dvipartiškumas, yra ta, kad Amerika turi pakeisti savo politiką Kinijos atžvilgiu. Vašingtone tik kelios prarastos sielos tiki, kad Kinijos ekonominė plėtra paskatins politinį atsivėrimą.

Kęstas

Kęstas portretas
Dabar JAV yra sutarimas, kad leisti Kinijai įstoti į Pasaulio prekybos organizaciją 2001 m. buvo klaida, ir kad jei Amerika dabar nesulaikys Kinijos geopolitinio proveržio, tai rytoj jį sulaikyti bus neįmanoma. Amerikos nerimas dėl Kinijos yra tai, kad Kinijos rinkai draugiškas, dideliais duomenų kiekiais paremtas, autoritarizmas yra daug pavojingesnis liberalios demokratijos priešas, nei kada nors buvo sovietų komunizmas." Pakartojame Lietuvos užsienio politikos formuotojams (visi žiūri į tave, Linkevičiau): Kinija yra pavojingesnė Vakarams, nei "kada nors buvo pavojingas sovietų komunizmas". Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių