Quantcast

Premjeras: svarstomos dar trys kandidatūros į ekonomikos ministrus

Energetikos ministrui Žygimantui Vaičiūnui atsisakius perimti ekonomikos ir inovacijų ministro portfelį, su šalies vadovu aptartos dar bent trys kandidatūros į postą, sako premjeras Saulius Skvernelis. Jis pakartojo, kad Energetikos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos gali būti apjungtos.

„Su prezidentu aptarėme dar bent tris kandidatūras. Ir jeigu rasime tinkamą žmogų, kuris norės imtis atsakomybės šitam trumpam laikotarpiui, tokie sprendimai bus padaryti“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė premjeras.

Taip jis atsakė į Mišriai Seimo narių grupei priklausančio Andriaus Mazuronio klausimą, kada bus rastas naujas ekonomikos ir inovacijų ministras.  

„Derybos (dėl kandidatų į ekonomikos ir inovacijų ministrus – BNS) vyksta, jos vyksta pakankamai intensyviai. Nesakyčiau, kad kažkokia miglota ateitis“, – sakė premjeras.

Anot jo, apjungus abi ministerijas, būtų sėkmingai pasiekti tikslai, keliami abiem ministerijoms

S. Skvernelis anksčiau šią savaitę sakė, kad su prezidentu suderinus kandidatą į ekonomikos ir inovacijų ministrus jo kandidatūrą gali pateikti dar šioje Seimo sesijoje. 

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Prezidentas G. Nausėda vasario mėnesį atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ministrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių