Quantcast

A. Butkevičius širsta dėl publikacijos apie žento verslą

  • Teksto dydis:

Po publikacijos apie žento verslą ir sėkmę valstybiniuose konkursuose premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius žada kreiptis į teismą.

„Mano sąžinė labai rami, bet dėl tokio sukelto ažiotažo galiu pasakyti, dirba dvi advokatų kontoros. Šitas klausimas nebus taip paliktas“, - antradienį per susitikimą Liberalų frakcijoje Seime sakė A.Butkevičius.

Jis tvirtino paprašęs žento pateikti informaciją, kiek bendrovė „Ministerium“ nuo tada, kai jis tapo jos akcininku šių metų balandį, laimėjo viešųjų konkursų.

„Dalyvauta šešiuose viešuose konkursuose, jų įmonė laimėjo du“, - pranešė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, 500 tūkst. litų nepaskirstyto pelno gauta, kai premjero žentas Evaldas Vaitasius dar nebuvo akcininkas.

A.Butkevičius tvirtino, kad kilus ažiotažui žento įmonė praktiškai jau sužlugdyta. Pasak jo, bendrovė rengiasi trauktis iš viešųjų ryšių verslo, kuria kitus projektus.

„Aš šito klausimo taip nepaliksiu, čia yra mano asmeninės ambicijos įžeistos“, - sakė politikas ir užsiminė, kad net gali būti parašytas skundas Europos Žmogaus Teisių Teismui.

Po publikacijos apie ryšių su visuomene bendrovę „Ministerium“, kurios 50 proc. akcijų turi A.Butkevičiaus dukters vyras E.Vaitasius, A.Butkevičius papildė savo viešųjų ir privačių deklaraciją įrašu apie žento bendrovę, BNS patvirtino jo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Kaip pirmadienį rašė naujienų portalas 15min.lt, šią įmonę lydi sėkmė valstybiniuose konkursuose. Prieš E.Vaitasių viešųjų ryšių įmonę „Ministerium“ valdė premjerui už dyką patarinėjančios Dalios Kutraitės-Giedraitienės sūnus Simonas Giedraitis, o pati patarėja metus buvo „Ministerium“ valdybos pirmininkė. Tačiau nei premjeras, nei D.Kutraitė-Giedraitienė ryšių su šia įmone ar jos akcininkais iki šiol nebuvo deklaravę.

Pasirodžius publikacijai Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame A.Butkevičius pareiškė ją vertinantis kaip „purvinos rinkiminės kampanijos“ dalį ir sakė neatmetantis galimybės kreiptis į teismą dėl jo, kaip Vyriausybės vadovo, reputacijos menkinimo viešojoje erdvėje.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Romas Valentukevičius BNS pirmadienį teigė, kad žento turimos akcijos nėra privalomas deklaruoti dalykas.

„Bet mes sureaguosime į tą straipsnį, pasižiūrėsime, ar nėra kokių nors pažeidimų“, - žadėjo R.Valentukevičius.

Deklaraciją premjeras papildė elektroniniu būdu, viešai ji turėtų būti prieinama antradienį, nurodė VTEK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dargyvas

Dargyvas portretas
Nieko dėtas? Nepanikuok...

Tikrai

Tikrai portretas
nesikreips...Vakare apsigalvos...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių