Quantcast

Premjeras: reikia baigti karą su konservatoriais

Premjero Sauliaus Skvernelio teigimu, kad šiuo metu konstruojama valdančioji dauguma sugebėtų priiminėti sprendimus ateityje reikia platesnio visų Seimo partijų sutarimo. S. Skvernelis pabrėžia, kad vykstantis karas tarp valdančiųjų „valstiečių“ ir opozicinių konservatorių yra beviltiškas, todėl, sako jis, reikia keisti atmosferą Seime ir ieškoti politinių jėgų sutarimo.

„Norint priiminėti sprendimus reikia ieškoti platesnio sutarimo. Ir tą tekdavo daryti ir dėl įvairiausių svarbių reformų, ir dėl biudžeto . Kiekvienais metais tas pats buvo. Aš manau, kad visgi norėtųsi, jeigu tektų toliau darbuotis (einant premjero pareigas. – ELTA) – tai reikėtų siekti platesnio sutarimo ir palaikymo Seime net ir kalbant apie opoziciją“, – „Žinių radijui“ sakė premjeras.

Pasak jo, nuo 2016 m. įsiliepsnojęs konfliktas tarp konservatorių ir „valstiečių“ nė vienai pusei nebuvo naudingas.

Tas beviltiškas karas, ypatingai kalbant apie valstiečius ir žaliuosius ir Tėvynės sąjungą... jis tikrai nė vienai politinei jėgai neduoda jokios pridėtinės vertės.

„Tas beviltiškas karas, ypatingai kalbant apie valstiečius ir žaliuosius ir Tėvynės sąjungą... jis tikrai nė vienai politinei jėgai neduoda jokios pridėtinės vertės, iš to laimi kitos politinės jėgos – tai akivaizdžiai matyti pagal procentus, (visuomenės. – ELTA) pasitikėjimą. Reikia tiesiog ieškoti daugiau sutarimo, daugiau sąlyčio taškų ir tokių būdu užsitikrinti kuo platesnę paramą",– sakė S. Skvernelis, pabrėždamas, kad konsensuso tik tarp kai kurių ideologinių klausimų gali nepavykti pasiekti.

„Po liepos mėnesio turėtų keistis atmosfera, kad atsirastų daugiau konstruktyvumo Seimo darbe“, – apibendrino premjeras, pabrėžęs, kad sutarimo ieškotų e tik su konservatoriais, tačiau ir su kitomis opozicijos jėgomis – liberalais bei socialdemokratais.

ELTA primena, kad „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) derasi dėl naujos valdančiosios koalicijos sudarymo.

Apie Seimo pirmininko postą

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad Seimo pirmininko postas yra politinis, todėl koalicijos derybose neturėtų būti akcentuojama Viktoro Pranckiečio asmenybė. Pasak ministro pirmininko, jis supranta, ką išgyvena V. Pranckietis, nes pats S. Skvernelis buvo patekęs į panašią padėtį, kai turėjo atsisveikinti su vidaus reikalų ministro pozicija.

„Kalba nėra apie Viktorą Pranckietį, o kalbam apie koalicinę sutartį, kurioje yra pasidalinamos tam tikros atsakomybės sritys. Jeigu taip bus suderėta ir pasirašyta, kad ši atsakomybės sritis atitenka koalicijos partneriams, tai klausimas nebe personalinis, o tiesiog politinis. Normalus politinis klausimas, kuris turi būti išspręstas“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė premjeras. 

„Ar jis bus išspręstas politiniu būdu, ar balsavimo, statutiniu, kaip yra pareiškęs Seimo pirmininkas, matysime. Kol kas aš manau, kad tikrai galbūt daug kas kalba apie V. Pranckietį, mes kalbam apie Seimo pirmininko pareigybę. Lygiai tas pats, kai kalbama apie ministro pirmininko pareigybę. Ir ten matyti save ilgam laikui politikas negali“, – pridūrė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, jis supranta, ką tenka išgyventi V. Pranckiečiui. Pasak ministro pirmininko, jis pats buvo patekęs į panašią situaciją, kai teko palikti Vidaus reikalų ministeriją nusprendus kandidatuoti į Seimą.

„Bent jau man taip atrodė, kad nebuvau pats prasčiausias vidaus reikalų ministras (...) Buvo nesuprantama, kodėl gerai dirbantį ministrą reikia keisti. Aišku, iš to politinio nepatyrimo galbūt tokios iliuzijos yra. Tiesiog ta atsakomybės sritis priklauso kitai politinei jėgai ir ji siūlo kandidatus, kurie atstovauja tai politinei jėgai, įgyvendinti tikslus“, – tikino S. Skvernelis.

ELTA primena, kad prasidėjus deryboms dėl valdančiosios daugumos buvo prakalbta apie tai, kad Seimo pirmininko postas galėtų atitekti koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“, o nebe „valstiečiams“, kaip buvo iki šiol. Pats V. Pranckietis teigia posto palikti neketinantis, nes, pasak jo, Seimo pirmininką renka ne partija, o visas Seimas, tad ir atšaukti iš posto jį turėtų parlamentarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skreplys

skreplys portretas
kas valdo energetika,sauguma ir jegos strukturas,tas valdo lietuva,bet pirmiausiai reikia vykdyti musu seimininku komandas

Anonimas

Anonimas portretas
Su konservatoriais tik viena kalba. Kaip rašė vienas prieš tai. Kitos kalbos šitie išgamos nesupranta.

ALGIS

ALGIS portretas
Pasiklausius Lietuvos partijų debatų , susidaro įspūdis , kad pešasi amerikonai su rusais ,ginklavimosi srityje .
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių