Quantcast

Premjeras ketvirtadienį teiks tris naujų ministrų kandidatūras

Premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad ketvirtadienį prezidentui Gitanui Nausėdai pateiks naujas kandidatūras į susisiekimo, vidaus reikalų ir žemės ūkio ministrus.

„Rytoj“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministras pirmininkas, paklaustas, kada pateiks kandidatūras.

S. Skvernelis šią savaitę laimėjo pasitikėjimo balsavimą Seime ir derina su prezidentu atnaujintos Vyriausybės sudėtį.

Susisiekimo, vidaus reikalų ir žemės ūkio ministro pozicijos atiteko koalicijos partneriams pagal prieš kelias savaites pasirašytą sutartį.

„Socialdarbiečiai“ teigia, kad žemės ūkio ministru vietoj Giedriaus Surplio siūlys parlamentarą Andrių Palionį.

Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga kol kas neatskleidžia, ką teiks vietoj vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno ir susisiekimo ministro Roko Masiulio, tačiau prezidentas patvirtino, jog į šias pozicijas siūlomi parlamentaras Jaroslavas Narkevičius ir buvęs susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius.

Pagal koalicijos sutartį „socialdarbiečiams“ taip pat atiteko Užsienio reikalų ministerija, jie žada poste palikti Liną Linkevičių. Krašto apsaugos ministro pozicija atiteko „tvarkiečiams“, bet prezidentas ir valdantieji sutarė ministru taip pat palikti Raimundą Karoblį.

Kol kas išlieka neaišku, kokiomis procedūromis vadovaujantis bus patvirtinta atnaujinta Vyriausybė.

Iš pradžių svarstyta pakeisti tris ministrus dar iki prezidentui patvirtinant visą kabinetą. Tai reikštų, kad Seimui tektų balsuoti dėl Vyriausybės programos ir pristatyti ministrus, nes nuo S. Skvernelio įgaliojimų gavimo 2016 metais būtų pasikeitę daugiau nei pusė visų ministrų.

Dar vienas svarstomas variantas – prezidentui patvirtinti senąją Vyriausybės sudėtį ir ministrus keisti tik paskui. Tai leistų išvengti balsavimo dėl Vyriausybės programos, nes patvirtinus senąją sudėtį S. Skvernelis įgautų įgaliojimus iš naujo, ir ministrų keitimo „skaitliukas“ vėl pradėtų skaičiuotis iš naujo.

„Toks kelias yra galimas. Tai yra variantas, kuris galimas, kuris yra greitesnis ir, manau, efektyvesnis“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Liepos pradžioje prisiekęs G. Nausėda taip pat abejoja dėl socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio bei sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos darbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių