Quantcast

Premjeras apie G. Surplio tyrimą: čia galioja paprasta taisyklė

Premjeras Saulius Skvernelis, reaguodamas į Visuomenės informavimo grupės vadovui Giedriui Surpliui atliktą koronaviruso tyrimą, akcentuoja, kad kiekvienas asmuo, kuris gali kelti riziką Vyriausybės darbui, yra ir bus tikrinamas dėl koronaviruso.

„Kalbant apie pareigūnų patikrinimus galioja paprasta taisyklė. Ji galiojo, galioja ir galios ateityje. Kiekvienas asmuo, kuris gali sukelti riziką Vyriausybės darbui, tai yra asmenys, dėl kurių galėtų iškristi Vyriausybė, atskiras ministras arba keli ministrai, jie bus tikrinami“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo S. Skvernelis.

„Mes tokios „prabangos“ negalime leisti. Jūs puikiai suprantate, kad Vyriausybei tapus neveiksnia arba atsidūrus saviizoliacijoje, arba susirgus Vyriausybės daugumai, valstybės gyvenimas būtų paralyžiuotas“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

Ministras pirmininkas pabrėžė, kad ministrą gali pavaduoti tik kitas ministras, turi susidaryti ministrų kvorumas, todėl, anot premjero, bus tikrinamas kiekvienas riziką keliantis Vyriausybės darbuotojas.

„Noriu pabrėžti, kad niekas negali pakeisti Vyriausybės, nebent kita Vyriausybė. Ministrą gali vaduoti tiktai kitas ministras, turi būti kvorumas, todėl visos rizikos yra vertinamos nuo apsaugos darbuotojo iki ministro pirmininko, jeigu jis patenka į rizikas, kad galima pasidalinti užkratu arba sukelti tokiu būdu Vyriausybės krizę“, – patikino premjeras.

ELTA primena, kad antradienį spaudos konferencijoje premjero patarėjas ir Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys pripažino, kad, negalėdamas dėl koronaviruso išsitirti bendra tvarka, jis gavo galimybę testą atlikti Vyriausybėje. Pasak jo, nors pats simptomų ir nejautė, tirtis dėl koronaviruso ji paskatino apsirgę šeimos nariai. Ar tyrėsi kiti premjero komandos nariai, G. Surplys pasakyti negalėjo.

Pastarąją savaitę prezidentas Gitanas Nausėda skeptiškai įvertino Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendaciją aukščiausiems valstybės vadovams dėl COVID-19 tirtis kas 7 dienas. Pasak jo, prioritetinis valstybės vadovų ar ministrų tikrinimas nuo koronaviruso gali kvepėti dvigubais standartais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių