Quantcast

Prašo iš Seimo darbų programos kol kas išbraukti klausimą dėl partnerystės

Seimo narių grupė Ateities komiteto posėdyje pasiūlė išbraukti partnerystės įstatymo projekto klausimą iš Seimo sesijos darbų programos. Kaip antradienį Ateities komitete teigė „valstietė“ Asta Kubilienė, daliai Seimo narių kyla klausimų, kaip tiksliai atrodys įstatymo projektas, kuriuo siekiama įteisinti lyčiai neutralų partnerystės institutą.

„Siūlome išbraukti partnerystės institutą reglamentuojančius teisės aktus iš darbų programos, kadangi tai prieštaringai vertinamas visuomenėje klausimas. Mes, Seimo nariai, perkame katę maiše, nežinodami, nei kiek tų teisės aktų bus, nes patys rengėjai nežino tikslaus skaičiaus, nei pavadinimų“, – Ateities komiteto posėdyje teigė A. Kubilienė.

„Kai jau turėsime projektus, tada galėsime juos ir svarstyti. Dabar siūlau juos išbraukti“, – sakė ji.

Tokį prašymą parengė kiek daugiau nei trisdešimt Seimo narių. Tarp pasirašiusių opozicinių „valstiečių“, „darbiečių“ bei Mišriai Seimo narių grupei priklausantys parlamentarai.

Mes, Seimo nariai, perkame katę maiše, nežinodami, nei kiek tų teisės aktų bus, nes patys rengėjai nežino tikslaus skaičiaus, nei pavadinimų.

Iš Seimo pavasario sesijos darbų programos išbraukti partnerystės klausimą raginančiame projekte yra tvirtinama, kad tikslinga atsisakyti tokių Seimo sesijos darbų programos nuostatų, kurios nėra konkrečios ir parlamento nariams sukelia neaiškumą dėl to, kokius konkrečiai teisės aktus yra planuojama keisti.

Tačiau Ateities komitetas, kuriam vadovauja Liberalų sąjūdžio frakcijai priklausantis Raimundas Lopata, šiam pasiūlymui nepritarė: 8 komitetui priklausantys parlamentarai balsavo prieš, 5 buvo už, 3 susilaikė.

Seimo liberalai kelia iniciatyvą įteisinti Partnerystės įstatymo projektą, kuriuo numatyta įteisinti lyčiai neutralų partnerystės institutą. Projektas kol kas nėra registruotas. Partnerystės klausimas buvo vienas iš valdančiosios koalicijos diskusijų objektų, dėl kurių partijų pozicijos išsiskyrė – Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija palaikė partnerystę idėją, tačiau Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų gretose šis pasiūlymas vertinamas nevienareikšmiškai.

Prezidentas Gitanas Nausėda pastarąją savaitę pareiškė sveikinantis iniciatyvą Seime svarstyti Partnerystės įstatymo projektą.

„Aš, kaip prezidentas, be jokios abejonės, atidžiai seksiu šį procesą ir, manau, kad šis procesas turi pagaliau įgyti teisinę išraišką, ko iki šiol nedarėme – vengėme šių klausimų sprendimo. Todėl iniciatyva pagaliau atnešti šiuos klausimus į Seimo plenarinį posėdį ir priimti dėl jų sprendimus yra visiškai sveikintina“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Kokia dar partneryste?! Vyti visus iskrypelius-narkomanus is seimo lauk!

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Autoriau Benai gatvėje pamatyta blondinė jums atsiduos jau pirmą pažinties sekundę.

NAUSĖDA, KAIP MERGAITĖ PRIEŠ NEKALTYBĖS PRARADIMĄ...

NAUSĖDA, KAIP MERGAITĖ PRIEŠ NEKALTYBĖS PRARADIMĄ... portretas
"Labai norisi, bet mamos ir pasekmių bijau"...Norisi pasirodyti labai svarbiu ir reikšmingu, bet bijo landsberginės šutvės ir liberastų...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių