Quantcast

Prašo paaiškinti, kodėl skiria pinigų R. Vanagaitės knygos leidybai

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkę Fainą Kukliansky, prašydamas paaiškinti finansavimo Rūtos Vanagaitės projektui iš Geros valios fondo skyrimo motyvus.

Parlamentaras klausia, ar skatindami tokių kontraversiškai vertinamų veikėjų projektus neįžvelgia galimybės provokacijoms ir tautinės neapykantos kurstymui.

Geros valios fondas buvo įsteigtas 2011 m. ir yra išlaikomas mokesčių mokėtojų lėšomis. Fondo išmokamos piniginės kompensacijos gali būti naudojamos Lietuvos žydų religiniams, kultūros, sveikatos apsaugos, sporto, švietimo, mokslo tikslams Lietuvoje ir Antrojo pasaulinio karo metais Lietuvoje gyvenusiems ir nuo totalitarinių režimų okupacijų laikotarpiu nukentėjusiems žydų tautybės asmenims remti.

2020 m. sausio mėnesį paskelbtoje Geros valios fondo paraiškų suvestinėje skelbiama, kad Geros valios fondas R. Vanagaitės projektui (knygos leidybai) Christopf Dieckmann, Rūta Vanagaitė. „KAIP TAI ĮVYKO?“ skiriami 10 tūkst. eurų.

Melas tokiomis jautriomis temomis kaip Holokaustas ar sovietinė okupacija yra ypač žalingas mūsų valstybei ir būtent todėl neturėtume leisti jam sklisti.

L. Kasčiūno teigimu, svarbu atkreipti dėmesį ir priminti,kad R. Vanagaitės 2016 m. išleistoje knygoje „Mūsiškiai“ buvo ginama tezė, kad lietuviai buvo aktyviai ir savanoriškai žydų žudynes vykdžiusi tauta, o to priešakyje buvo valstybę atkurti bandžiusi Laikinoji Vyriausybė ir Lietuvių aktyvistų frontas. Po to žiniasklaidoje buvo kalbama apie knygoje skelbiamus melagingus ir iškraipytus istorinius faktus. Taip pat primintina ir tai, kad 2017 m. R. Vanagaitė Lietuvoje įsivėlė į skandalus. Iš pradžių ji pareiškė, neva vienas iš Lietuvos partizanų vadų Adolfas Ramanauskas-Vanagas „nėra joks didvyris“, nebuvo kankinamas, galėjo bendradarbiauti su KGB ir prisidėti prie holokausto. Vėliau pati R. Vanagaitė pripažino skelbusi melą dėl A. Ramanausko Vanago.

„Melas tokiomis jautriomis temomis kaip Holokaustas ar sovietinė okupacija yra ypač žalingas mūsų valstybei ir būtent todėl neturėtume leisti jam sklisti, o juo labiau finansuoti projektus, kurie galimai galėtų prisidėti prie tokio melo kūrimo ir platinimo. Todėl prašau F. Kukliansky paaiškinti finansavimo projektui skyrimo motyvus ir išsakyti nuomonę, ar skatindami tokių kontraversiškai vertinamų veikėjų projektus neįžvelgia galimybės provokacijoms ir tautinės neapykantos kurstymui, – kreipimąsi komentavo L. Kasčiūnas. – Kviečiu toliau skatinti knygų Holokausto tematika leidybą, tačiau manau, kad šios temos puoselėjimas neturi būti atiduotas neaiškų turinį kuriantiems ir atitinkamo išsilavinimo neturintiems veikėjams.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktai

Faktai portretas
НЕОПРОВЕРЖИМЫЕ ИСТОРИЧЕСКИЕ ФАКТЫ ПРЕСТУПЛЕНИЙ КРАСНЫХ ЕВРЕЕВ. 1.Писатель А.Солженицын (Нобелевская премия): - Кремлевские коммисары ЕВРЕИ после захвата власти в 1917 г. убили 60 миллионов русских, 200 тысяч православных священников.Cталин – ЕВРЕЙ; 2.Красные ЕВРЕИ в 1932-1933 организовали Голодомор – массовое убийство голодом 11 миллионов оккупированных украинцев; 3.Под видом депортаций красные ЕВРЕИ организовали массовые убийства крымского татарского.чеченского.ингушского народов; 4.Под видом депортаций красные ЕВРЕИ после 1945 г. убили миллион литовцев; Необходим второй НЮРНБЕРГКИЙ суд по этим преступлениям красных евреев ( без.срока давности).В этом нуждается, во первых,русский народ.

arvydas

arvydas portretas
Šmeižikė Kuklianskaja - Kuklianskytė - Kukliansky ("LŽB") yra tarptautinės teisės nepripažinusių,teroristinės organizacijos Wiesenthal Centro (Israel) įslaptinta agentė. Pinigus Lietuvos šmeižimui šis raudonųjų žydų guminukas (Kukliansky) gauna iš teroristinio Wiesentahal fondo.

Arnas

Arnas portretas
Na bet kaip ten bebūtų lietuviai žydams yra žydsaudžių tauta. Tik lietuviai to nenori pripažinti.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių