Quantcast

Prašo ištirti LLRA nario įdarbinimo Susisiekimo ministerijoje aplinkybes

  • Teksto dydis:

Konservatorė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Valstybės tarnybos departamentą prašydama ištirti Susisiekimo ministerijoje įdarbinto jos vadovo Jaroslavo Narkevičiaus bendrapartiečio aplinkybes.

Kaip penktadienį pranešė portalas „15min“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) priklausantis Edvardas Voršinskis buvo įdarbintas be konkurso.

A. Bilotaitė abejoja šio asmens įdarbinimo skaidrumu, nes E. Voršinskis įdarbintas ne viešojo konkurso būdu, o pagal specialų ministro įsakymą, kuris leidžia, esant tarnybinei būtinybei, skubos tvarka priimti asmenį į darbą pagal darbo sutartį terminuotam laikotarpiui. E. Voršinskis, kaip skelbiama, įdarbintas Kelių ir oro transporto politikos grupėje vyriausiuoju specialistu vieneriems metams.

Kyla klausimas, kuo šis žmogus ar jo gebėjimai ypatingi, kad prireikė jį priimti skubos tvarka?

„E. Voršinskis atsakingas už transporto saugos klausimus, nors iš viešai prieinamų duomenų matyti, kad jis neturi jokios darbo patirties susisiekimo ar transporto srityje. Kyla klausimas, kuo šis žmogus ar jo gebėjimai ypatingi, kad prireikė jį priimti skubos tvarka? Mano žiniomis, E. Voršinskis kasdien į darbą Vilniuje važiuoja iš Pabradės. Kokiems reikalams ar interesams tvarkyti jis paskirtas, jeigu šios kasdienės kelionės apsimoka?“ – cituojama A. Bilotaitė išplatintame pranešime.

Kaip pažymi „15min“, E. Voršinskis 2016 metais kartu su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga dalyvavo Seimo rinkimuose. J. Narkevičių su E. Voršinskiu sieja ir narystė Lietuvos lenkų sąjungoje.

Seimo narė prašo Valstybės tarnybos departamento inicijuoti tyrimą ir išsiaiškinti, ar E. Voršinskis įdarbintas nepažeidžiant įstatymais nustatytų reikalavimų bei skaidrumo principų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Būtina

Būtina  portretas
Visus po 1990 m atvejus, susijusius su TS, krikš.demokratų, konservatorių atstovų jų žmonų, vaikų, anūkų, butelio draugų įdarbinimais ir ypač jų "veikla" valstybės tarnyboje tirti. Nerasite nė vieno atvejo kad asmuo būtų dirbęs atlikęs tarnybą skaidriai ir nevogęs neėmęs otkatų, kurie nuo 3 proc pradžioje kilo iki 10 proc ir daugiau nuo kiekvieno projektėlio. Ypač nagrinėtini savivaldos klerkų atvejai, ministerijų, departamentų lygiu personalijos, paskirtos neva skaidrių konkursų būdu į tarnybas susijusias su ES lėšų perskirstymu, viešaisiais konkursais, tarnybomis, kur įdarbinti teisininkai vertinti ir jų diplomų, išduotų po 1990 m patikimumą absoliuti dauguma nusipirkti už pinigus, kai perkami ištisai visi atsiskaitymai, nuo kursinio iki diplominio, įskaitytinai ir pačios profesūros, docentų, dr vaikučius, anūkus. Valstybei žala padartyta milžiniška, neradau nė vieno skiadriai dirbančio nurodytųjų partijų atsovų, repiutacijos jų, beje, purvinos, neatitinka minimalių reikalavimų.

Kis

Kis portretas
Agne,juk is taves dedule daro dura(netiketai buvau parasiusi rura).Tai juk jau visa Lietuva zino ,kad nieko bendro neturi tie idarbinimai,matomai buvai dekretines,jeigu kartojies?

Aha , reikia

Aha , reikia  portretas
dar reikėtų išsiaiškinti su kokia "kvalifikacija " Klaipėdos jaunasis konservatorius įdarbintas Krace ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių