Quantcast

A. Pranckevičius: europinis solidarumas – svarbiausias ginklas kovojant su neteisėta migracija

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius dalyvavo neformaliame Europos Sąjungos (ES) Bendrųjų reikalų tarybos (BRT) posėdyje Slovėnijoje.

Jame pristatyti ir aptarti Slovėnijos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetai bei diskutuota dėl didesnio ES atsparumo po COVID-19 pandemijos.

Antrojoje BRT dalyje taip pat dalyvavo Vakarų Balkanų (Serbijos, Juodkalnijos, Šiaurės Makedonijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Albanijos, Kosovo) ministrai.

Pristatydamas nelegalios migracijos situaciją Lietuvos-Baltarusijos pasienyje, viceministras dėkojo už ES institucijų ir valstybių narių reiškiamą solidarumą ir teikiamą pagalbą.

„Eksponentiškai augantis nelegalių migrantų srautas per Lietuvos-Baltarusijos sieną yra Baltarusijos režimo hibridinė ataka. Todėl yra būtinas ES dėmesys visiems migracijos keliams, Pietuose ir Rytuose, didesnės investicijos į ES išorės sienos apsaugą, sutarimas dėl bendros migracijos ir prieglobsčio politikos ir veiksmingos ES partnerystės su trečiosiomis šalimis, užtikrinant nelegaliai sieną kirtusių asmenų grąžinimą", – pabrėžė viceministras.

A. Pranckevičius parėmė Slovėnijos pirmininkavimo prioritetus, ypač pabrėždamas klimato kaitos ir skaitmeninės rinkos teisės aktų paketų svarbą, tolesnį COVID-19 pandemijos valdymą bei migracijos iššūkius.

„Spartus skiepijimas nuo COVID-19 išlieka pagrindiniu prioritetu. Labai svarbu ir toliau koordinuoti veiksmus ES lygiu, siekiant suvaldyti plintančias viruso atmainas, užtikrinti sklandų Bendrosios rinkos ir Šengeno erdvės veikimą, bendrą požiūrį į atsivėrimą trečiosioms šalims", – teigė viceministras.

Diskusijoje A. Pranckevičius taip pat pakartojo apie Lietuvos paramą ES plėtros procesui bei atkreipė dėmesį į šį spalį ir gruodį vyksiančius ES ir Vakarų Balkanų, ir Rytų Partnerystės viršūnių susitikimus. Viceministras tikėjosi iš šių susitikimų konkrečių rezultatų, aiškios perspektyvos ir stipresnių motyvacinių svertų, reikalingų išlaikyti šalis partneres reformų kelyje.

BRT paraštėse A. Pranckevičius susitiko su Šiaurės Makedonijos vicepremjeru Europos reikalams Nikola Dimitrov. Susitikimo metu viceministras pristatė esamą situaciją dėl nelegalios migracijos iš Baltarusijos bei pakartojo tvirtą Lietuvos paramą ES derybų su Šiaurės Makedonija pradžiai, išreiškė viltį, kad dvišaliai nesutarimai su Bulgarija bus sėkmingai išspręsti.

Antrąjį šių metų pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Slovėnija prioritetinėmis sritimis įvardija ES atsparumo ir atsigavimo užtikrinimą, diskusiją dėl ES ateities, patikimą ir saugią ES, ES gyvenseną, žmogaus ir pagrindinių teisių apsaugą, sienų apsaugą, saugumą Sąjungos viduje ir jos kaimynystėje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ministeriai,jus busit visi teisiami ir pakarti už SABOTAŽĄ.nereikia jusų pliurpalų,eikit sieną statyti

Anonimas

Anonimas portretas
Idiote tu, kur tu matei ES solidaruma. Na nebent vagiant biudzeto pinigus. Cia tai vagia visos solidariai.

Anonimas

Anonimas portretas
O kad ES kvailystės daro ir priima visus nelegalus ir dar liepia atidaryti duris nors savo namų duris laiko užrakintas.Vyksta mažumų revoliucija nelegalų,LGBT,tamsiaodžių ir tai daroma be mažumų atsakomybės visuomenei,pareigų aplinkai , visuomenei.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių