Quantcast

Politologas: į aplinkos ministrus skirti žmogų be patirties yra rizikinga

Į Aplinkos ministerijos vadovo postą skirti daug žadantį, tačiau dar nieko nenuveikusį žmogų yra labai rizikinga, sako politologas, vertindamas į aplinkos ministres siūlomos teisininkės socialdarbietės Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą.

Mykolo Romerio universiteto (MRU) docento Virginijaus Valentinavičiaus manymu, prezidentė Dalia Grybauskaitė, deklaruodama vienokį ar kitokį sprendimą dėl siūlomos kandidatės į aplinkos ministres, kritikos socialdarbietei neišvengs. Pasak jo, I. Gudžiūnaitės patirties stoka yra akivaizdi.

Politologo manymu, tai, kad premjeras Saulius Skvernelis į laisvą Aplinkos ministerijos vadovo vietą siūlo kandidatą be patirties, rodo, jog Vyriausybės vadovui labai sunku rasti kandidatų, sutinkančių dirbti dabartiniame Ministrų Kabinete.

Pasak politologo, šiuo metu I. Gudžiūnaitė neturi patirties aplinkos srityje, todėl su Aplinkos ministerijos problemomis susidoroti kažin ar padės tik turimos teisininkės kompetencijos.

„Jeigu iškyla problemų dėl I. Gudžiūnaitės pasirengimo eiti pareigas, kas atrodo jau ir įvyko, tai D. Grybauskaitė turi dvi išeitis: paskirti ir pasakyti, kad šitas paskyrimas yra rizikingas arba, jei kandidatės patirties stoka vis dėlto persvertų gerąsias savybes, Gudžiūnaitės neskirti apskritai. Tai, ką prezidentė viešai jau pasakė apie kandidatę, kad žmogui trūksta patirties, manau, yra rimtas signalas. O patirtis, kurią I. Gudžiūnaitė turi, yra tik biurokratinė ir teisinė (...) Todėl skirti daug žadantį, bet dar nieko nenuveikusį žmogų yra labai rizikinga“, - Eltai teigė MRU docentas.

Visa ši ministrų paieška indikuoja tai, kad S. Skverneliui labai sunku rasti personalijas, kurios eitų su juo dirbti į Vyriausybę.

V. Valentinavičius tvirtino, kad premjero sprendimas skirti patirties stokojančią kandidatę prezidento rinkimų kampanijos fone atrodo nekaip. Pasak jo, S. Skvernelis turėjo nusiteikti kur kas rimčiau ir pateikti abejonių nekeliantį kandidatą.

„Artėjant prezidento rinkimams, manau, jam labiau apsimokėtų nusiteikti kur kas rimčiau. Šiuo požiūriu, tokios abejonių keliančios kandidatūros siūlymas yra nerimtas. Mažiausiai ką jis galėjo padaryti - rasti kandidatą, kuris nekeltų abejonių niekam, net prezidentei, bet to nepavyko padaryti“, - svarstė V. Valentinavičius.

Politologas pabrėžė, kad Lietuvoje yra daugybė abejonių nekeliančių kandidatūrų į aplinkos ministro vietą. Tačiau, pasak jo, problema yra tai, kad su premjeru ne visi profesionalai pasiryžta dirbti.

„Visa ši ministrų paieška indikuoja tai, kad S. Skverneliui labai sunku rasti personalijas, kurios eitų su juo dirbti į Vyriausybę. Žinoma, kad kompetentingų kandidatų Lietuvoje yra, tačiau kažkodėl pavyksta įkalbėti tik tuos, kurių kompetencijos galėtų būti geresnės“, - apibendrino V. Valentinavičius.

ELTA primena, kad pirmadienį D. Grybauskaitė susitiko su I. Gudžiūnaite. Po susitikimo prezidentė Dalia Grybauskaitė sako pasigendanti į aplinkos ministres siūlomos teisininkės socialdarbietės I. Gudžiūnaitės profesinės patirties ir žinių apie sektorių ir sako, jog pirmas įspūdis yra „įvairus“.

Sprendimą Prezidentūra žada pranešti artimiausiu metu. Šiuo metu I. Gudžiūnaitė yra teisingumo viceministrė.

Anksčiau ministras pirmininkas S.Skvernelis sakė, kad I. Gudžiūnaitė yra profesionalus ir veržlus žmogus.

„Tai jaunas, profesionalus, veržlus žmogus, kurio teisinis išsilavinimas, tarptautinė patirtis, žinios, įgytos viceministrės pareigose, leidžia tikėtis, kad I. Gudžiūnaitė sėkmingai spręs itin svarbius ir aktualius klausimus, patenkančius į Aplinkos ministerijos atsakomybės sritį“, - teigė S. Skvernelis.

I. Gudžiūnaitė Vilniaus universitete yra įgijusi teisės magistro laipsnį, dirbo teisininke, teisingumo atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angelina

Angelina portretas
Aš labai pasitikiu šiuo politologu. Net jo nuotrauką vartoju kaip gydymo priemonę nuo skausmingų mėnesinių. Įsidedu į kelnaites ir skausmo kaip nebūta, o mano kaimynė tokią jo nuotrauką vartoja kaip kotraceptyvą. Tik jūs juo tikėkit, tikėkit, tikėkit ir dievinkit jo dievišką protą...

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Ministras be patirties,kaip vagis be maišo.

tb

tb portretas
Siai blondinei iki ministro posto dar augti ir augti
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių