Quantcast

Politologas: D. Grybauskaitė asocijuojasi su asmeniu, kuris vienu veiksmu sustabdo blogybes

  • Teksto dydis:

Prieš trejus metus Dalia Grybauskaitė Gitanui Nausėdai perdavė didįjį valstybės antspaudą ir šalies Konstituciją. Sociologinės apklausos rodo, kad visai realu, jog šalies vadovai per kitus rinkimus galėtų apsikeisti vietomis, praneša LNK.

Naujienų portalo „Delfi“ užsakymu atliktoje visuomenės nuomonės apklausoje D. Grybauskaitė yra ta, kurią dauguma vėl norėtų matyti Prezidentūros šeimininke. Už ją balsuotų kiek daugiau nei 17 proc. apklaustųjų. Už G. Nausėdą – 15,5 proc. Toliau rikiuojasi premjerė Ingrida Šimonytė, advokatas Ignas Vėgėlė, buvęs premjeras Saulius Skvernelis.

Beje, birželio mėnesį atlikta apklausa buvo palankesnė dabartiniam prezidentui Gitanui Nausėdai. Jis turėjo panašų pranašumą, kokį dabar turi D. Grybauskaitė.

„Čia yra istorija, kuri ilgai truks, nes daugeliui žmonių D. Grybauskaitė asocijuojasi su asmeniu, kuris vienu veiksmu sustabdo blogybes ir išsprendžia visas problemas“, – komentavo politologas Lauras Bielinis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Politologas patartų G. Nausėdai šių reitingų nesureikšminti.

„Prezidentas prisiekė ne turėti aukštą reitingą. Prezidentas prisiekė vykdyti tam tikras funkcijas, kurias jis ir vykdo. Tų funkcijų vykdymas nėra paprastas, ypač tokioje sudėtingoje situacijoje, kokioje esame dabar: karas, popandeminė suirutė“, – aiškino L. Bielinis.

Tačiau kiti politologai pastebi, kad dabartinis šalies vadovas reitingams neabejingas – bando gaudyti rinkėjų nuotaikas.

Jis jau pats nustatinėja ir elektros kainas, ir nurodinėja Vyriausybei, kokios jos turėtų būti, nurodo ir kokias išmokas reikia pradėti planuoti mokėti žmonėms.

„Jis jau pats nustatinėja ir elektros kainas, ir nurodinėja Vyriausybei, kokios jos turėtų būti, nurodo ir kokias išmokas reikia pradėti planuoti mokėti žmonėms, nors akivaizdu, kad tai nėra jo kompetencijos sritys“, – kalbėjo politologė Rima Urbonaitė.

Politologai atkreipia dėmesį, kad visi esami ir buvę prezidentai gali pasigirti gerais reitingais. Tauta juos myli ir myli ilgam.

Tačiau pati D. Grybauskaitė socialiniame tinkle liepos mėnesį leido suprasti, kad kandidatuoti dar vienai kadencijai nesiruošia.

„Dėl ateinančių prezidento rinkimų 2024 m. diskusijos įsibėgėja. Tai pasikartosiu dar kartą, kad po antros kadencijos pabaigos pasitraukiau iš aktyvios politikos“, – rašė ji.

Pasak politologų, tai – gera žinia G. Nausėdai.

„D. Grybauskaitė yra ta, kuri galėtų sudaryti konkurenciją. Jos atsisakymas jam yra labai parankus. Iš kitos pusės, nereiškia, kad neatsiras dar kažkas“, – svarstė R. Urbonaitė.

Prezidento rinkimai dar toli – už beveik dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asociijuojasi

Asociijuojasi  portretas
Asocijuojasi su Lukašenka.

Pil.

Pil. portretas
Ne su niekuo ji neasicijuojasi ,nieko ji neišskirtinė.Niekas jau niekur jos nerinks,tegul gydosi ,nes turi problemų su sveikata.

Viena

Viena  portretas
Asocijuojas ,tik su "magnolija" ,tai rimtas vyvenimo tarpas kuris kenke Tevynei .
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių