Quantcast

Politologas apie G. Nausėdos patarėjo kalbą protestuotojams: praleista proga nubrėžti ribą

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) politologas Mažvydas Jastramskis teigia, kad prezidentas Gitanas Nausėda, nusprendęs pas protestuotojus išsiųsti savo vyriausiąjį patarėją Povilą Mačiulį, praleido progą nubrėžti liniją. Politologas mano, kad šalies vadovas, tokiu savo veiksmu savotiškai legitimizuodamas agresyvių, kraštutinių jėgų judėjimą, paprasčiausiai bando būti išrinktas antrai kadencijai.

„Agresyvių, kraštutinių, anti-liberalių judėjimų legitimavimas niekada nieko gero demokratijai nežada. Suprantu Prezidentūros siekį ieškoti aljansų ir Gitano Nausėdos norą būti perrinktam. Kaip ir matau, kad čia nuosekli linija su ankstesniais norais išbalansuoti, suderinti tai, kas ne visai suderinama“, – savo feisbuko paskyroje rašo M. Jastramskis.

Politologas mano, kad prezidentas, atsiuntęs savo atstovą pasikalbėti su protestuotojais, praleido progą nubrėžti liniją.

Prezidentūra rimtai nežiūri į Šeimų maršą ir nemato jame pavojaus demokratijai ir konstitucinei santvarkai. Visgi tokie žaidimėliai gali išslysti iš kontrolės.

„Visgi. Kai vieną dieną Švedijoje kalbi apie žmogaus teises, o kitą patarėjo lūpomis sveikini protestuotojus, kurie nori išvaikyti parlamentą ir dar vakar rėkavo apie kartuves Seimo nariui, – tai yra pavojingai praleista proga nubrėžti liniją“, – sakė jis.

M. Jastramskis svarsto, kad Prezidentūros sprendimą galima paaiškinti per galios kovas ir politinės patirties trūkumą. Vis tik, jo teigimu, šie Prezidentūros žaidimai kelia tam tikras rizikas.

„Daug ką galima paaiškinti per galios kovas ir politinės patirties trūkumą. Manau, kad Prezidentūra rimtai nežiūri į Šeimų maršą ir nemato jame pavojaus demokratijai ir konstitucinei santvarkai. Visgi tokie žaidimėliai gali išslysti iš kontrolės“, – sakė jis.

ELTA primena, kad „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ protestuotojai trečiąją protestų dieną nuvyko prie Prezidentūros. Savo ruožtu protestuotojus pasitikęs prezidento G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas P. Mačiulis susirinkusiesiems perdavė šalies vadovo linkėjimus ir dėkojo renginio dalyviams už aktyvumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TOKIA JAU ŠIANDIENINĖ PREZIDENTŪRA...

TOKIA JAU ŠIANDIENINĖ PREZIDENTŪRA... portretas
Pastoviai nepataiko į pasaulio globalinių įvykių ritmą. Ten, kur reikia patylėti - loja, kaip bepročiai. Kur reikia kažką padaryti teigiamo Lietuvai - arba tyli arba daro priešingai, kad Lietuvai būtų tik blogiau...

J

J portretas
Pavojus demokratijai ne is tautos bet is parsidavusiu sedinciu valdzioje mafijiniu strukturos saikos ir jeigu to nemato visokie politologai apzvalgininkai tai manau serga arba taip pat parsidave mastantys zmones mato ir supranta kas vyksta seime ir ka veikia saika

pensininkė

pensininkė portretas
priprato kad tauta tyli jau daugiau nei 30 m., o seime savivaliauja kaip nori, bet kažkada ateina kantrybės pabaiga ir dabar pats laikas tą parodyti nes toliau tikrai bus per vėlu kai vaivorykštiniai pradės visiems vadovauti. ši valdžia nedirba visai tautai , nesirūpina kyla kainos ypač dujų ir premjerė pasako kad mes nesikišame į kainas tai kam tada reikia tokių premjerų ir ministrų ir aplamai viso seimo liaudis dabar negali atsitraukti turi priversti valdžią dirbti o ne tik vien apie skiepus ir vakcinas kalbėti
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių