Quantcast

Politikai keiksnojo elektroninę parašų rinkimo sistemą

Antradienį iki darbo dienos pabaigos pretendentai į kandidatus Seimo rinkimuose Vyriausiajai rinkimų komisijai turi pristatyti mažiausiai tūkstantį rinkėjų parašų, kurie užtikrintų politikų teisę toliau dalyvauti rinkimuose. Daugumą šių parašų sudarys popierinis variantas, nes elektroninis piliečiams šįkart buvo beveik neįveikiamas.

Mažiausiai tūkstantį rinkėjų parašų, likus vos daugiau nei mėnesiui iki Seimo rinkimų, rugsėjo 30 dieną iki 17 val. turi pristatyti nepriklausomi kandidatai, kurie rinkimuose išsikėlė patys save, kad iš pretendentų taptų kandidatais. Tokių asmenų yra 32. Juos palaikančius parašus jie turėjo surinkti per mėnesį.

Politikus labiausiai trikdė tas faktas, kad strigo elektroninis parašų rinkimas. Norėdami pritarti pretendento kandidatavimui šiuose Seimo rinkimuose, piliečiai, turintys rinkimų teisę, skundėsi neįveikiamais sunkumais. Esą pradžioje reikia užsiregistruoti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) interneto tinklalapyje, paskui prisijungti per savo bankininkystės sistemą, vėliau – per „Valdžios vartus“, galiausiai vėl grįžtama į VRK puslapį, o kai reikia spausti lemtingą mygtuką, pasirodo, kad laukelis yra neaktyvus. Tad visas vargas veltui.

Šią „abrakadabrą“ pavyko įveikti vos 185 rinkėjams. Todėl didžiąją dalį parašų pretendentai į kandidatus rinko senuoju būdu, rinkdami parašus popieriuje. Ar visiems tai pavyko, paaiškės antradienį vakare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
O kas tą sistemą nupirko ir kiek sumokėjo. Eilinį kartą valstybė už mūsų pinigus perka neveikiančius produktus ir pinigų atgal neišsireikalauja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių