Quantcast

I. Šimonytė apie Ž. Pavilionio pokalbį: tai bus gera pamoka politikams

Premjerė Ingrida Šimonytė sako kol kas nesiimsianti komentuoti Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko Žygimanto Pavilionio pareiškimų Rusijos opozicionieriumi Leonidu Volkovu apsimetusiam pašnekovui.

Tačiau, akcentuoja Vyriausybės vadovė, tai yra gera pamoka visiems politikams. Jos teigimu, esant nemažai provokacijų rizikai, Lietuvos politikai turi būti įsitikinę, su kuo kalba.

„Manau, kad visiems politikams yra pamoka, kad kalbantis su pašnekovais reikia būti tikriems, su kuo yra kalbama. Ypač turint galvoje, kad yra provokacijų rizika dėl Lietuvos Respublikos ir valdžios institucijų bei atskirų politikų griežtos pozicijos, tarkim, Kremliaus režimo ar Lukašenkos režimo atžvilgiu. Provokacijų reikia ne tai, kad tikėtis, bet jų negalima atmesti. Dėl tos priežasties reikia būti atsargiems“, – po Vyriausybės posėdžio sakė I. Šimonytė.

Griežtai I. Šimonytė neįvertino ir Ž. Pavilionio pareiškimų slapta įrašytame ir iškarpytame pokalbyje apie prezidentą Gitaną Nausėdą.

Manau, kad visiems politikams yra pamoka, kad kalbantis su pašnekovais reikia būti tikriems, su kuo yra kalbama.

„Komentarų politikų būna visokių – vienas apie kitą – ir apie situacijas. Nenoriu komentuoti to teksto, kurio neturėjau progos girdėti“, – teigė premjerė.

Būtent Ž. Pavilionio teiginiai, esą nereikėtų kreipti dėmesio į prezidento Gitano Nausėdos požiūrį užsienio politikos klausimais Lietuvos viešojoje erdvėje susilaukė daugiausiai dėmesio.

„Tu nekreipk dėmesio (...). Premjerė galvoja kaip aš. Užsienio reikalų ministras galvoja kaip aš, mes esame didžiausia partija, pas mus – parlamentinė respublika, o prezidentas tik simbolinis“, – opozicionieriumi apsimetusiam Rusijos pokštininkui iškarpytame pokalbyje apie demokratijos siekį Rusijoje teigė Ž. Pavilionis.

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio teigimu, šį pokalbį galima vertinti tik kaip provokaciją.

„Šio pokalbio turinys gali būti vertinamas tik vienareikšmiškai – tai manipuliatyvi provokacija, kurios auka gali tapti bet kuris Lietuvos politikas. Pasitikiu Žygimantu Pavilioniu, o tai, kad jis buvo pasirinktas provokacijų taikiniu, matyt, rodo, kad jo darbas ir iniciatyvos erzina, yra neparankios Kremliui, o Lietuvos balsas yra girdimas pasaulyje bei itin nervina režimus Rytuose“, – Eltai atsiųstame komentare sakė G. Landsbergis.

Tuo tarpu Prezidentūros reakcija kiek kitokia. Šalies vadovo patarėjo Rido Jasiulionio teigimu, vertinant Ž. Pavilionio pasisakymus prasminga atkreipti dėmesį ir į G. Nausėdos metiniame pranešime deklaruotus teiginius apie brandumą.

„Prezidento statusas yra apibrėžtas LR Konstitucijoje. Bandymai jį iškraipyti susilpnina tarptautines Lietuvos pozicijas. Prezidentas savo metiniame pranešime atkreipė dėmesį, jog Lietuvos užsienio politikos sėkmė tiesiogiai priklauso nuo demokratijos brandumo šalies viduje: „Tik jausdamiesi stiprūs ir vieningi šalies viduje, įgysime daugiau užsienio politikos svertų. Galėsime įtaigiai kalbėti Europai ir pasauliui, burti sąjungininkus ir lemti tarptautinius sprendimus.“ Prezidentas mano, kad spręsti dėl Seimo komitetų vadovų tinkamumo eiti pareigas turi pats Seimas“, – Eltai atsiųstame komentare sakė R. Jasiulionis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jums negėda , ponia Šimonyte ? MAFIJOS atstovai ?

Jums negėda , ponia Šimonyte ? MAFIJOS atstovai ?  portretas
Prankeris: Todėl aš noriu paklausti - ar turi ryšius ir kontaktus su kuo nors iš valstybės departamento? Tarp aukštų pareigūnų mane domina senatorius Menendesas. Ž.Pavilionis: Turiu gerus kontaktus su Kongresu, bet Kongresas Vašingtone yra šventesnis už šventuosius, tai daugiau nei administracija. Aš tave galiu sujungti su kubiečių-lotynų mafija, lobistų grupe, kuri yra antra pagal pajėgumą Kongrese. Tai Menendesas.

Manau

Manau portretas
Kad tai įžeidimas ir tokius provokatorius būtina atleisti.Žemina ne tik patį prezidentą,bet žemina ir mus visus,nes mes jį išsirinkome.

MAN ATRODO

MAN ATRODO portretas
o kaip kitaip išgarsėsi, jei ne kalbom. KONSERVATORIAI VISKĄ PASKAIČIAVO
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių