Quantcast

Po A. Širinskienės skundo VTEK pradėjo tyrimą dėl R. Jakilaitienės

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl užsienio reikalų ministro atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės elgesio. Bus aiškinamasi, ar politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautoja nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Tyrimas pradėtas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės Agnės Širinskienės pranešimo pagrindu. Jame teigta, kad R. Jakilaitienė savo privačių interesų deklaracijoje nenurodė juridinių asmenų, kurių veikloje dalyvauja jos sutuoktinis - UAB „Media 3“, UAB „TV Play“, UAB „TV Play Content Marketing“, VšĮ „Pilietinė medija“.

Taip pat esą R. Jakilaitienė nedeklaravo duomenų, kad sutuoktinio valdoma UAB „Media 3“ yra UAB „Kaltanėnų svirnas“ akcininkė.

Papildomai VTEK vertins, ar R. Jakilaitienė laiku deklaravo sutuoktinio vykdomas individualias veiklas bei aplinkybę, kad yra visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ valdybos narė.

Pasak A. Širinskienės, R. Jakilaitienė nuo praėjusių metų sausio 9 d. dirba užsienio reikalų ministro atstove spaudai, yra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja, kuriai yra taikomos Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo normos. Parlamentarės teigimu, R. Jakilaitienės užpildytoje privačių interesų deklaracijoje nėra deklaruotos įmonės, kurių akcininkas yra jos sutuoktinis Edmundas Jakilaitis. Taip pat nedeklaruotas faktas, kad sutuoktinis yra ir dar vienos viešosios įstaigos steigėjas.

Seimo narės A. Širinskienės teigimu, nedeklaruotos penkios su R. Jakilaitienės šeima susijusios įstaigos verčiasi viešųjų ryšių, televizijos laidų kūrimo bei gamybos srityje, ir jų veiklos sritys sutampa su R. Jakilaitienės, kaip valstybės tarnautojos, kuruojama sritimi, o tai dar labiau pabrėžia pareigą deklaruoti privačius interesus.

„Turimos aplinkybės, R. Jakilaitienės darbo pobūdis ir E. Jakilaičio įmonių veiklos pobūdis leidžia daryti prielaidas, kad R. Jakilaitienė, dirbdama Užsienio reikalų ministerijoje, veikia nuolatinio interesų konflikto situacijoje“, - rašte VTEK teigia A. Širinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anūkėlis

Anūkėlis portretas
Kaip gerai,kada žmonės moka kiaulės akis įsidėti,Tada ir vaikų mokslam, ir labdaros organizcijom pinigų ir laiko užtenka.O tautiečiai Jūs tik dirbkit ir aukokit,o kiaulaitės ponais apsimete teniso kortuose lakstys ir per televiziją rimtais klausimėliais tautą džiugins.

Dargyvas

Dargyvas portretas
Nuspėjau seniai šio FANTOMO žlugimą. Laiku gavo per kiaušius, nes būtų savo kandidatūrą į prezidentus iškėlęs

Mindaugas

Mindaugas portretas
Edma, pameni, kaip Vileišio gatvėje pasakojai man, kaip pardavinėsi savo nuostabias laidas visoms televizijoms, nes tokių laidų niekas nedaro? Pameni, kaip aš skeptiškai lingavau galva? Turėtum atsiminti, nes tu nesi kvailas, kaip bačiulis, pancerovas ar ordininkas matonis. Tu kažkada buvai žurnalistas. Šiandien, deja, nebeesi. Aš Tave suprantu, Butas Senamiestyje, jachtos, tenisas, žmonos suknelės priėmimams, vaikų lavinimas, automobilio lizingas (tikiuosi nepirkai Dodge su odinėmis sėdynėmis kaip matonis), – visa tai kainuoja. Žinau iš savo patirties, nes turiu tris vaikus. Bet, Edma, žurnalistika juk nėra odinės sėdynės ir Laboutin bateliai. Žurnalistika yra sąžinė ir profesija. Stuburas ir vertybės. Gebėjimas atsispirti Zuokui ir Kurlianskiui. Ir G.Landsbergiui. Ar ne? Bet bala Tavęs nematė Edma. Tu juk tik sraigtelis, besinaudojantis Lietuvos valstybės neįgalumu, kuris Tau leidžia užsidirbti tenisui ir jachtoms. ARTŪRAS RAČAS
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių