Quantcast

Po naujų COVID-19 atvejų A. Veryga kreipėsi į valdančiuosius: turite stabdyti Seimo darbą

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen ir Liberalų sąjūdžio frakcijos nariui Viktorui Pranckiečiui pranešus apie koronaviruso diagnozę, laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga išreiškė raginimą valdantiesiems – teigia, kad reikia nedelsiant imtis saugumo priemonių, stabdant Seimo darbą.

Vėlų vakarą A. Veryga savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paragino, kad darbas būtų sustabdytas dviems savaitėms, kadangi, jo manymu, yra neatsakinga taip drąsiai vaikščioti į posėdžius bei rizikuoti kitų kolegų sveikata.

„Koronavirusą (COVID-19) valdysime sakydami tiesą visuomenei, sieksime sąmoningumo“ ir t.t. Gražūs žodžiai, kuriais, matyt, reikėjo tikėti tol, kol ir jie nepasirodė neturintys jokio ryšio su realybe.

Kol visi puldinėjo R. Šalaševičiūtę ir klausinėjo dėl jos dviejų neigiamų testų ir ar tai tikrai nepažeidė, kokios nors procedūros, nauji valdantieji pademonstravo naują antisąmoningumo rekordą. Matant rezultatus, tai turbūt viršijo ir kiečiausius koronaviruso skeptikus. Net jie taip nebūtų pasielgę.

Prioritetas dabar yra pauzė. Per dvi savaites įmanoma suvaldyti židinį. Reikia tik noro ir atsakingumo.

Gražiai atšventę savo pergales, kartu pasivaišinę ir kitaip pabendravę su sergančiu žmogumi, jie tai sėkmingai slėpė nuo kitų Seimo narių ir kuo ramiausiai lankėsi Seimo posėdžiuose. Ir kaip gi neisi, jei tokie svarbūs dalykai vyksta?

Juk reikia iš opozicijos atimti jos teises ir išsidalinti postus taip, kad tik kas nors iš bedante likusios opozicijos vėliau reikalų ir susitarimų nesudrumstų. Dabar jau sunku suprasti, kas ir su kuo bendravo, nes dar vakar NVSC atstovai, kurie norėjo detaliau Seimo židinį ištirti, informavo, kad niekas neskuba bendrauti, nes neturi laiko! Kai nauji užsikrėtimo atvejai tiesiog pilasi kiekvieną dieną, jau labiau nei aišku, kad židinys įsiplieskė Liberalų sąjūdyje. Deja, iš jų jokios atsakomybės nebuvo. Ir toliau buvo vaikštoma į posėdžius, drąsiai bendraujama ir rizikuojama kitų kolegų Seime sveikata. Spėta pabendrauti ir su Lietuvos bei Lenkijos Prezidentais. Tikras atsakingumo „pavyzdys“.

Dabar jau pasirinkimo tikrai nebėra. Tad kreipiuosi į valdančiuosius.

Mielieji, Jūs esate Seimo valdžia ir turite nedelsiant imtis priemonių – stabdyti Seimo darbą bent porai savaičių. Ne rezoliucijų priėmimas, ne draugystės su X parlamentarų grupių kūrimas ar postų dalybos dabar yra prioritetas. Prioritetas dabar yra pauzė. Per dvi savaites įmanoma suvaldyti židinį. Reikia tik noro ir atsakingumo. Priešingu atveju, rizikuosime Seime dirbančių rizikos grupei priklausančių žmonių gyvybėmis bei vienas kito sveikata.

PNepradėkite savo darbo Seimą paversdami liepsnojančiu koronaviruso židiniu. Sustokite, bendradarbiaukite su NVSC ir sąžiningai izoliuokitės!

Koronavirusas yra klastingas. Vienam jis gali neparodyti savo galingumo, kitam jis gali tapti mirties priežastimi. Pabūkite atsakingi, valdžia nuo Jūsų niekur nepabėgs. Galų gale, rodykite deramą pavyzdį žmonėms, kurie už Jus balsavo!“ – dėstė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OOOiii bllll

OOOiii bllll portretas
Taigi jie visi su kaukėm, kaip dabar galėjo užsikrėst???

o čmilytė dėjo papą

o čmilytė dėjo papą portretas
...

Nuomonė

Nuomonė portretas
Reikia porai savaičių uždaryti seimelį,žiūrėkit kiek pinigėlių sutaupytume.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių