Quantcast

Po Kinijos ambasadoriaus akibrokšto neigiant Baltijos šalių egzistavimą Lietuva imasi veiksmų

  • Teksto dydis:

Dėl Kinijos ambasadoriaus Prancūzijoje pareiškimų, jog buvusios Sovietų Sąjungos šalys tarptautinėje teisėje neturi efektyvaus statuso, Užsienio reikalų ministerija (URM) pirmadienį kviečia pasiaiškinti Kinijos laikinąjį reikalų patikėtinį.

„Dėl nepriimtinų Kinijos ambasadoriaus Prancūzijoje pareiškimų apie Baltijos šalių nacionalinį suverenitetą, pirmadienį kviesime pasiaiškinti Kinijos ambasados Vilniuje laikinąjį reikalų patikėtinį. Šis žingsnis derinamas su Latvija ir Estija“, – šeštadienio vakarą tviteryje pranešė URM.

Apie tai BNS sekmadienį patvirtino URM atstovė Paulina Levickytė.

Latvijos bei Estijos diplomatijos vadovai taip pat pranešė išsikvietę pasiaiškinti savo šalyse reziduojančius Kinijos atstovus.

LNK reportažas:

Kinijos ambasadorius Prancūzijoje Lu Shaye (Lu Šaje) interviu Prancūzijos televizijos LCI žurnalistui Dariui Rochebinui (Dariui Rošebinui) sakė, esą buvusios sovietinės šalys neturi statuso pagal tarptautinę teisę.

Be to, paklaustas, ar mano, kad Krymas priklauso Ukrainai, kinų ambasadorius Prancūzijoje atsakė, kad „tai priklauso nuo to, kaip jūs suvokiate problemą“, ir pridūrė, kad esą „tai nėra taip paprasta“.

„Jeigu kas nors vis dar stebisi, kodėl Baltijos šalys nepasitiki Kinija „tarpininkaujant taikai Ukrainoje“, štai čia Kinijos ambasadorius įrodinėja, kad Krymas yra Rusijos ir mūsų šalių sienos neturi teisinio pagrindo“, – tviteryje šeštadienį teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Ukraina šio klausimo kol kas nekomentavo.

2014 metais Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, surengusi vadinamąjį referendumą, kurio nei Kyjivas, nei Vakarai niekada nepripažino.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad ją abstulbino Kinijos ambasadoriaus Prancūzijoje pareiškimai, jog buvusios Sovietų Sąjungos šalys tarptautinėje teisėje neturi efektyvaus statuso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Pati Kinija neturi tarptautinio statuso , NES VISĄ LAIKĄ KOMUNISTINĖS KINIJOS JUNGTINIŲ TAUTŲ ORG. NEPRIPAŽINO IR JĄ TADA ATSTOVAVO T A I V A N A S , IR NE TAIPĖJUS ,tik pačios JT SUKIRŠINO VISĄ PASAULĮ SAVO SPRENDIMAIS - tai pripažinimas komunistinės Kinijaos , pripažinimas IZRAELIO , nepripažystant P a l e s t i n o s ir dabar savo sprendimais tik erzina VISĄ PASAULĮ , IŠVAIKYTI JAS VELNIOP ..

Aisku

Aisku portretas
Paskelbs NEPRIKLAUSOMYBE IR NEUTRALITETA.Kad tiktai nepavelavus.

Įdomu nuo ko apsigarino senas pūzras Kęstas

Įdomu nuo ko apsigarino senas pūzras Kęstas portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su SovietųSąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo:  (Apie mokslą-studijas-ekonomiką).
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių