Quantcast

Po karantino Seimo darbas grįžta į buvusias vėžes

Vyriausybės sprendimu atšaukus Lietuvoje paskelbtą karantiną nuo birželio 17 d. nebegalios Seimo valdybos priimti Seimo darbo apribojimai, patvirtinti karantino laikotarpiui, praneša Seimas.

Nuo birželio 17 d. Seimo komitetų ir komisijų posėdžiai galės būti organizuojami įprastine tvarka. Taip pat bus galima organizuoti spaudos konferencijas ir renginius Seimo rūmuose. Planuojant renginius reikės atsižvelgti į sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo patvirtintus reikalavimus dėl maksimalaus dalyvių skaičiaus uždarose ir atvirose erdvėse.

Seimo lankytojų centras jau yra atvėręs duris ir priima pavienius lankytojus, tačiau atšaukus karantiną bus atnaujintas ekskursijų ir edukacinių užsiėmimų organizavimas.

Pasibaigus karantinui vėl bus išrašomi vienos dienos leidimai į parlamento rūmus. Atvykus į Seimą ir toliau rekomenduojama saugoti vieniems kitus, dėvėti kaukes, laikytis higienos reikalavimų ir vengti nebūtinų kontaktų.

Nelikus rekomendacijos organizuoti darbą nuotoliniu būdu Seimo kanceliarijos darbuotojai grįš prie įprastos darbo tvarkos.

Vyriausybei atšaukus karantiną šalyje liko galioti ekstremalioji situacija. Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir toliau priims sprendimus, reikalingus ekstremaliajai situacijai valdyti ir likviduoti. Atsižvelgus į priimtus sprendimus gali keistis ir Seimo darbo organizavimo tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių