Quantcast

Po kaltinimų A. Matului sveikatos ministras apskųstas etikos sargams

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas įvertinti, jo nuomone, šokiruojantį ir neatsakingą sveikatos apsaugos ministro ir Seimo nario Aurelijaus Verygos kalbėjimą, kuris esą viešojoje erdvėje dėl gripo sukeltų žmonių mirčių apkaltino Seimo narį Antaną Matulą.

„Šiemet gripo epidemijai nusinešus jau keliolika Lietuvos žmonių gyvybių, sveikatos apsaugos ministras užsiima neetišku ir gėdingu manipuliavimu viešojoje erdvėje, užuot susitelkęs į savo tiesioginį darbą. Iš ministro laukiame politinės ir organizacinės lyderystės kovojant su gripo epidemija - užsiimant jo prevencija bei efektyviu gydymo sistemos darbu, o ne laiką ir eterį skiriant asmeninėms žemiausio politinės kultūros lygio politinėms kovoms. Todėl, ragindami Aurelijų Verygą dar sykį pagaliau imtis atsakomybės, kartu kreipiamės į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydami įvertinti tokius neatsakingus ir neetiškus ministro viešai mestus kaltinimus”, - teigė Seimo narys G. Landsbergis.

Pasak jo, A. Veryga savo paskyroje „Facebook“ socialiniame tinkle ir kitur viešojoje erdvėje apkaltino kolegą Seimo narį Antaną Matulą dėl esą jo dalyvavimo dezinformacinėje kampanijoje ir nurodė jį kaip tiesiogiai atsakingą dėl mirčių, kurias sukėlė gripo komplikacijos.

Savo paskyroje A. Veryga kaltina kolegą Seimo narį, naudodamas grotažymę #melas_kainavo_gyvybes: „Labai gaila, bet gripo epidemija Lietuvoje pasiglemžė jau ne vieną gyvybę, kuri būtų buvusi išsaugota, jei žmonės būtų buvę paskiepyti. Pagal Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas pirkta gripo vakcina apėmė ir šiuo metu gyvybes pasiglemžusį A tipo gripo virusą. Deja, dar ankstyvą rudenį visuomenė buvo klaidinama ir sąmoningai skatinama rizikuoti. Šia dezinformacija užsiiminėjo Seimo narys Antanas Matulas. Viešuose pasisakymuose buvo atvirai raginama abejoti šia vakcina. Kas galėtų paneigti, kad tokiu neatsakingu elgesiu Seimo narys tiesiogiai prisidėjo prie nepasitikėjimo skiepais ir sukėlė realią grėsmę pacientų gyvybei (...)“.

G. Landsbergio teigimu, A. Veryga apšmeižė A. Matulą, siekdamas nuo savęs nukreipti dėmesį dėl didelio mirčių nuo gripo atvejų skaičiaus ir vengdamas prisiimti politinę atsakomybę už susidariusią padėtį.

„A. Veryga tokiais pasisakymais demonstruoja beveik autoritarinį nepakantumą bet kokiam kritiškam jo valdomos ministerijos veiklos vertinimui ir siekia paveikti demokratinės opozicijos atstovą, kad jis nereikštų jokios kritinės nuomonės, nors tai yra A. Matulo, kaip demokratinės opozicijos atstovo, konstitucinė teisė ir jo, kaip rinkto Tautos atstovo, pareiga.

Mano įsitikinimu, bandymai apkaltinti opozicijos atstovą žmonių mirtimis yra ypač šiurkštus veiksmas, kuriam turi būti nedelsiant pateiktas atitinkamas įvertinimas. Todėl prašau įvertinti A. Verygos pasisakymus ir pateikti išvadas“, - etikos sargų prašo G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:;(

:;( portretas
Apskritai, Gabrieliui nereiketu uzstoti Matulo. Jis jau senai, ne seimo narys, o aferistas seime.

Matului

Matului portretas
seniai reikejo spirt i sikna ir išmesti von.Vistiek nxja nieko nenuveikia

liga

liga portretas
nepykit ant tokiu ir gidytojai nepyksta
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių