Quantcast

Po G. Nausėdos kalbų apie dialogą su Minsku – ministrų susitikimas

Lietuvos vadovams svarstant labiau atsiverti dialogui su Baltarusija, Niujorke dvišalio pokalbio susitiks Lietuvos ir Baltarusijos užsienio reikalų ministrai.

Ministro Lino Linkevičiaus atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė BNS antradienį patvirtino, kad ministrų susitikimas numatomas trečiadienį.

Abu ministrai Niujorke dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos renginiuose.

Prezidentas Gitanas Nausėda šį mėnesį interviu BNS sakė, kad sieks pamažu atnaujinti dialogą su Baltarusija, nes Lietuvai svarbu, jog kaimyninė šalis išsaugotų savarankiškumą nuo Rusijos.

Lietuvos Vyriausybė svarsto, kad galėtų pasiūlyti Baltarusijai importuoti naftą per Lietuvą, taip sumažinant priklausomybę nuo Rusijos energetikos šaltinių.

Lietuvos ir Baltarusijos santykiuose įtampą kelia netoli sienos statoma Astravo atominė elektrinė ir glaudus Minsko karinis bendradarbiavimas su Maskva.

Šį mėnesį Jungtinės Valstijos paskelbė, kad po dešimties metų pertraukos grąžins ambasadorių į Minską.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ku-kū Anonimui

Ku-kū Anonimui portretas
Pabalsavai už p. Nausėdą, nes bijojai konservatorių kandidatės kaip kokio baubo, tai dabar ir džiaukis, turėkis, ko čia viauksi? Pvz, aš balsavau už p. Šimonytę, bet ir p. Nausėda man visiškai priimtinas vadovas, o kai jis įgaus aukščiausio rango politiko patirties, manau, viskas bus gerai.

Anonimas

Anonimas portretas
Komunistine sterva Grybauskaite dare revoliucija Ukrainoje kur dabar ukrainieciai is dziaugsmo kraujais springsta. Nauseda gavo Washingtono zadanija padaryti revoliucija Baltarusijoje. Ne be reikalo pas pona i Washingtono Obkoma vazineja instrukciju.. Kodel ne vienas prezidentas NEDIRBA LIETUVAI ir Lietuvos zmonems? Negi teise nebaudziamiems vogti BRANGESNE uz TEVYNE.

jo

jo portretas
kaip batei reikės taip jis ir darys o su Rusija jis draugaus , jis protingas prezidentas ir mato kur yra rinka o kur tik jankių tarnai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių