Quantcast

Plūstant migrantams premjerė žada lėšų Baltarusijos sienos apsaugai

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė trečiadienį pranešė, kad išaugus į valstybę neteisėtai patenkančių migrantų srautui iš Baltarusijos, patikslintame šių metų valstybės biudžete Vyriausybė numatys papildomų lėšų valstybės sienos apsaugai.

„Tam papildomos lėšos bus numatytos“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjerė.

Anot jos, šios lėšos turėtų atsispindėti Vyriausybės teikiamame patikslintame 2021 metų valstybės biudžeto variante kitą savaitę. Pačios biudžeto pataisos turėtų būti priimtos birželio 22 dieną.

Vidaus reikalų ministerija BNS nurodė, kad artimiausiomis dienomis paprašys Vyriausybės skirti papildomų lėšų stebėjimo sistemų diegimui prie valstybės sienos su Baltarusija ir išlaidoms, susijusioms su ženkliai išaugusių neteisėtos migracijos iš Baltarusijos srautų suvaldymu.

Papildomų lėšų prireikė nelegalių migrantų apgyvendinimui Užsieniečių registracijos centre ir jų išlaikymui, pasieniečių viršvalandžiams apmokėti, papildomų vertimo paslaugų pirkimui.

Anot ministerijos, reikalinga lėšų suma dar tikslinama.

I. Šimonytė spaudos konferencijoje taip pat sakė, kad papildomų lėšų sienos apsaugai buvo numatyta ir Vidaus reikalų ministerijai perskirstant turimus asignavimus.

Ministerija patvirtino, kad gegužę iš vidinių asignavimų perskirstė 4 mln. eurų ir numatė juos sienos stebėjimo sistemos diegimui A. Barausko pasienio užkardos ruože. Projektą įgyvendins Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Pareigūnai pastaruoju metu stebi iš Baltarusijos atvykstančių migrantų suaktyvėjimą, dėl to pasienyje triskart sustiprintos pajėgos.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos jau bandė neteisėtai patekti beveik 300 migrantų, dauguma jų – Irako piliečiai. Tai yra pusketvirto karto daugiau nei per visus 2020 metus.

Lietuvos ir Baltarusijos santykiai pastaruoju metu dar labiau pašlijo prieš kelias savaites, kai Baltarusijos pareigūnai nukreipė Vilniun skridusį „Ryanair“ orlaivį į Minską ir sulaikė laineryje skridusį žurnalistą Ramaną Pratasevičių bei jo merginą Sofiją Sapegą.

Gegužės pabaigoje Baltarusijos parlamente prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad Minskas pasienyje su Lietuva iki šiol stabdė „narkotikus ir migrantus“, o po tarptautinės reakcijos į priverstinį lėktuvo nutupdymą ir naujų sankcijų įvedimo to nebedarys.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė praėjusią savaitę sakė, kad nelegalių migrantų gabenimo iš Baltarusijos veikloje gali dalyvauti baltarusių pareigūnai. Jos teigimu, išaugęs nelegalių migrantų srautas yra sąmoninga režimo politika prieš Lietuvos valstybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O ko jiems nekialiuti juk jie zino stebuklinga zuodi ASILAI JUS!!! :-)

,,Vyriausybe ir Seimas,,, pritariant prezidenturaii

,,Vyriausybe ir Seimas,,, pritariant prezidenturaii  portretas
SPECIALIAI GABENA IR YSILEIDZIA EMIGRANTUS --dalina jiems LIETUVOS PILIETYBE, SU TEISE BALSUOT IR KURT SAVAS PARTIJAS...

cia specialus konservatpederastines gaujos ir LGBTQ

cia specialus konservatpederastines gaujos ir LGBTQ  portretas
planas paruostas uzslaptintu 75 metams KGBesniku lansbirkio ir grybauskaites , UZPILDYT LIETUVA IMIGRANTAIS XOXOLU BANDEROM , RUSAIS, BALTARUSIAIS... SU kuriu pagalba jie laimes rinkimus ir tures istikimu GNYDU APSAUGA ... JIE JIEMS DALINA PILIETYBES IR TEISE BALSUOT . PRABUVIUS LIETUVOJ VOS KELIS MENSIUS...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių