Quantcast

Kupiškio merui leidžiama grįžti į darbą

Generalinė prokuratūra penktadienį pranešė, kad Kupiškio merui Dainiui Bardauskui leista vėl eiti pareigas, nuo kurių jis buvo nušalintas prokuratūrai atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos Kupiškio savivaldybėje.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamame ikiteisminiame tyrime D. Bardauskui yra pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, tačiau tyrimui vadovaujančio prokuroro nuomone, nebėra būtinybės ir toliau tęsti anksčiau D. Bardauskui taikytą procesinės prievartos priemonę.

Nušalinimas nuo pareigų buvo skirtas prokurorams siekiant greičiau ir nešališkiau ištirti nusikalstamas veikas, kurias jis yra įtariamas padaręs vykdydamas savo tiesiogines tarnybines funkcijas.

D. Bardauskas ir Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros centro vadovė Jolita Janušonienė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų buvo sulaikyti pernai liepą.

Tyrimas vyksta dėl pernai liepos 6 dieną vykusio kūrybos ir menų festivalio „Stichijos“ organizavimo aplinkybių. Jį organizavo Kupiškio kultūros centras.

Įtariama, kad kai kuriems asmenims buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vykdyti prekybą minimo renginio metu, o už tokių išskirtinių sąlygų sudarymą piktnaudžiavimu įtariami asmenys gavo neteisėtą atlygį.

D. Bardauskas Kupiškio rajono savivaldybei vadovauja antrą kadenciją, meru pirmąkart jis buvo išrinktas 2015 metais. D. Bardauskas yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, tačiau teisėsaugai pranešus apie įtarimus, mero narystė partijoje buvo sustabdyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių