Quantcast

Patvirtintas Abiejų Tautų Respublikos Konstitucijos minėjimo renginių planas

Ministrų kabinetas trečiadienį patvirtino kitų metų Abiejų Tautų Respublikos (ATR) Konstitucijos minėjimo renginių programą.

Numatyta rengti abipusius valstybių vadovų vizitus, organizuoti Lietuvos Konstitucinio Teismo susitikimą su Lenkijos Tribunolu Varšuvoje.

Taip pat planuojama parengti ir išleisti pilną Gegužės 3-osios Konstitucijos dokumentų rinkinį ir jo vertimą, 2021-ųjų Lietuvos moksleivių istorijos olimpiadą susieti su ATR Konstitucijos sukaktimi, organizuoti seminarą „1788-1792 laikotarpio įvairių tautų indėlis į modernios valstybės aušrą“, surengti diskusijas.

„Tai svarbu, nes planas turi simbolinę reikšmę prieš rytdienos susitikimą tarp dviejų vyriausybių – Lietuvos ir Lenkijos“, – teigė užsienio reikalų viceministras Neris Germanas.

Tai svarbu, nes planas turi simbolinę reikšmę prieš rytdienos susitikimą tarp dviejų vyriausybių – Lietuvos ir Lenkijos.

Taip pat kitąmet numatyta šiai progai surengti koncertą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, ir „pagal galimybes“ surengti minėjimo renginius kitose Lietuvai prioritetinėse valstybėse – Baltarusijoje, Ukrainoje, Jungtinėje karalystėje, Prancūzijoje, Jungtinėse Valstijose, Austrijoje, parengti kilnojamąją parodą.

Ketinama išleisti kolekcinę monetą, specialų pašto ženklą, voką minėjimo metams pažymėti.

Seimas gegužę paskelbė 2021-uosius Abiejų Tautų Respublikos Gegužės 3-iosios Konstitucijos ir Tarpusavio įžado metais.

1791 metais gegužės 3-iąją priimta ATR  Konstitucija buvo pirmasis toks rašytinis dokumentas Europoje. Lenkijoje gegužės 3-oji yra svarbi valstybinė šventė, tuo metu Lietuvoje ši data minima kukliau, nes Konstitucija, kai kuriais vertinimais, sumažino Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės savarankiškumą bendroje valstybėje su Lenkija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiekviena tauta turi SAVO!

kiekviena tauta turi  SAVO! portretas
Kokiam ishdavikui driokstelejo smegenineje tokia dviveidiska MINTIS ,,Tai girdeti ABSURDAS..Nieko neturim pries poliakus-lenkus;; bet !!!subendrinti toke svente dar nebuvo ateje I makaule NEI VIENAM Prezidentui..SHVENTVAGISHKAS sprendimas .Lietuva jau buvo NUDEGUSI

Lenkijos konstitucija

Lenkijos konstitucija portretas
Ši lenkų konstitucija ištrynė Lietuvos vardą iš istorijos. Atsiradi tik Polska!

O

O  portretas
Kada švesite Vilniaus sugražinima?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių