Quantcast

Patarėjas: premjeras ieškos kito kandidato į ekonomikos ministrus

Prezidentui Gitanui Nausėdai atmetus Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus, premjeras Saulius Skvernelis ieškos naujo kandidato, sako jo patarėjas.

Nepaisant to, Skirmantas Malinauskas kėlė klausimą, ar atsiras kandidatų, kurie ryšis į ministro postą ateiti trumpam laikotarpiui.

„Ministras pirmininkas tikrai ieškos kito kandidato. Tik klausimas, kas dabar ryšis ateiti šešiems mėnesiams. Ir dar daugiau, kai yra suformuota tokia praktika, kai labai sunku suprasti, kokie gi kriterijai atitiktų prezidento reikalavimus“, – LRT laidoje „Dienos tema“ sakė S. Malinauskas.

Pasak S. Malinausko, L. Savickui premjero komandoje gali būti skirta kita pozicija, pavyzdžiui, Vyriausybės vicekanclerio, jei dabartinis vicekancleris Deividas Matulionis paliktų savo pareigas.

„Jūs turbūt matote, kad yra pasikeitimų ministro pirmininko politinėje komandoje ir natūralu, kad tam tikri atsilaisvinę postai turės būti užimti specialistų“, – sakė S. Malinauskas.

„Vienas pavyzdys galėtų būti, tai yra Deividas Matulionis, kuris gali tapti ambasadoriumi prie NATO. Šiuo metu jis eina vicekanclerio pareigas. Galbūt apie tai buvo kalbėta, galbūt ne apie tai, bet tokių pozicijų yra“, – pridūrė jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda sakė, kad 29 metų L. Savicko kandidatūrą atmetė, nes „jis dar nėra įrodęs, kad galės greitai įgyvendinti reikšmingus pokyčius“ per laiką iki rinkimų.

Savo ruožtu S. Skvernelis prezidento sprendimą vadino atsaku į susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus istoriją.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Teigė, kad naujos kandidatūros neteiks

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis atkreipė dėmesį, kad buvęs ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas ministru su daug mažesne patirtimi nei Lukas Savickas. R. Karbauskis teigia, kad valdantieji prezidentui G. Nausėdai naujos kandidatūros neteiks. Pasak jo, geresnio kandidato, kuris galėtų susitvarkyti su ministerijos užduotimis per likusį laiką, jie nebemato.

„Gaila jauno žmogaus, kuris praėjo visą procedūrą, o dabar jis nėra patvirtintas. Aš Luką Savicką puikiai pažįstu, jis turi gerą išsilavinimą, puikiai nusimano biudžeto klausimus, valstybės valdymo aparato klausimus, verslo klausimus. Šioje situacijoje šiek tiek gaila, bet mes tikrai neteiksime kito kandidato“, – Eltai teigė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintas

Gintas portretas
Ir kur dings Skvernelis , teks jam jieškoti kito žmogaus i ministrus , nes tai numato Konstitucije !!!

...

... portretas
Tai prr-jerui dūmais parūko 'dovanėlės' už įdarbinimą ministru, kito sumokėt galinčio ieško?.. kada Prezidentas tokiam ex'policajui viešai nepasitikėjimą pareikš?.. (ar reikia suprast kad laukiama kol jį su antrankiais tiesiai iš darbo abineto STT išves? - LABAI neskaniai žiūris Prezidento pjudymas ir kažkokio SS aukštinimo kompanija, ar tik ne Krabas savo pierinę komandą jam perleido?)

nuomone

 nuomone portretas
Ar nebus taip Savickas per jaunas mazai patirties,kitas kandidatas gali pasirodyt per senas ,patirti pamirses,Ziuresim prisiminsim po rinkimu kokius ministrus ir su kokia darbo patirtim prezidentas laimins i postus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių