Quantcast

Pasmerkė asmenų, bendradarbiaujančių su Jungtinėmis Tautomis, persekiojimą

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvos nuolatinis atstovas ambasadorius Andrius Krivas Šiaurės ir Baltijos šalių vardu pasisakė Ženevoje vykstančios 45-iosios Žmogaus teisių tarybos (ŽTT) sesijos interaktyviame dialoge su Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus pavaduotoja žmogaus teisių klausimams Ilze Brands Kehris dėl persekiojimo, kurį patiria asmenys, bendradarbiaujantys su Jungtinėmis Tautomis, jų atstovais ir mechanizmais žmogaus teisių srityje.

„Laisva pilietinė visuomenė, nesuvaržyta bauginimo ir persekiojimo, yra vienas svarbiausių laisvos ir demokratinės visuomenės elementų. Šiaurės ir Baltijos šalys yra susirūpinusios dėl JT generalinio sekretoriaus ataskaitoje minimų persekiojimo ir susidorojimo atvejų, ypač prieš moteris ir asmenis, dirbančius moterų teisių ir lyčių lygybės klausimais, ir ragina visas valstybes ir nevalstybinius veikėjus užtikrinti saugią ir įgalinančią erdvę pilietinei visuomenei veikti“, – sakė A. Krivas.

Šiaurės ir Baltijos šalys taip pat pabrėžė, kad susidorojimo atvejai yra nepriimtini, kenkia JT patikimumui ir efektyviam darbui bei turi būti nedelsiant ištirti.

Žmogaus teisių tarybos 45-oji sesija prasidėjo rugsėjo 14 d. ir vyks iki spalio 7 d. ŽTT tikslas – skatinti visuotinę pagarbą žmogaus teisėms ir laisvėms, reaguoti į žmogaus teisių pažeidimus ir teikti rekomendacijas. Lietuva kandidatuoja į Žmogaus teisių tarybos nares 2022–2024 metų laikotarpiui, o šiuo metu dirba Taryboje kaip stebėtoja.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Tai kad lietuva pati pazeidineje zmogaus teises kiekviename zingsnyje savo salyje plaka guminemis lazdomis sukioja rankas ar cia ne zmoniu teisiu pazeidimai ir niekam tas neidomu seimo pirmininke atsisako paimti 300000 parasu kuriuos surinko zmones apiekokias zmogaus teises dar galima kalbeti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių