Quantcast

Paskirta Seimo kanceliarijos komunikacijos vadovė

Nuo spalio 14 d. Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamentui vadovaus Rūta Petaraitienė. Į šias pareigas valstybės tarnautoja paskirta tarnybinio kaitumo būdu. Seimo kanceliarijoje ši Valstybės tarnybos įstatymu numatyta skyrimo į pareigas tvarka taikoma siekiant užtikrinti valstybės tarnautojų horizontaliosios ir vertikaliosios karjeros galimybes.

R. Petaraitienė darbą Seimo kanceliarijoje pradėjo 2006 m. – konkurso būdu buvo paskirta į Audito komiteto biuro padėjėjos pareigas. Nuo 2008 m. konkurso būdu buvo paskirta į Audito komiteto biuro patarėjos pareigas. Ankstesnės Seimo kadencijos metu – 2016 m. pradėjo eiti Seimo kanceliarijos Vidaus audito skyriaus vedėjos pareigas. Šiam padaliniui vadovavo iki paskyrimo Informacijos ir komunikacijos departamento direktore.

„Komunikacijos departamente dirba daug kūrybingų ir profesionalių žmonių. Tai yra didelė stiprybė ir privalumas. Man labai svarbu, kad būtų aiškūs tikslai, kurių siekiama bendradarbiaujant, ir rezultatai – pamatuojami, kuriantys pridėtinę vertę, naudingi institucijai. 13 darbo Seime metų suteikė itin naudingos patirties, kurią ketinu panaudoti formuodama parlamento įvaizdį ir dialogą su visuomene“, – teigia paskirtoji Seimo kanceliarijos komunikacijos vadovė.

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė sprendimą dėl R. Petaraitienės kandidatūros šioms pareigoms priėmė atsižvelgdama į valstybės tarnautojos einant ligšiolines pareigas įgytas žinias, patirtį, suformuotas įžvalgas ir siūlymus. Tikimasi, kad ne vienus metus analizuoti Seimo kanceliarijoje vykstantys procesai, politinių sprendimų priėmimo procedūros ir Seimo veiklos pristatymo visuomenei galimybės leis R. Petaraitienei formuoti efektyvios parlamento komunikacijos strategiją.

2018-2019 m. tarnybinis kaitumas Seimo kanceliarijoje taikytas 70 valstybės tarnautojų. Į kitas institucijas perkelti 9 darbuotojai, iš kitų institucijų į Seimo kanceliariją perkelti 6 valstybės tarnautojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algys

Algys portretas
Eina na...i,kiek visokiu specialisciu vyriausybei reikia! Idomu kiek is viso biudzetininku yra ir kokios ju specialybes!

Alis...

Alis... portretas
gražios lietuvės...

chi - juokas

chi - juokas portretas
Verta "grieko" - tinka komunikuopti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių