Quantcast

Dalyvaujant premjerams, Lietuva ir Lenkija atvėrė sienas viena kitai

Lietuva ir Lenkija penktadienį viena kitai vėl atvėrė sienas, kurios kovo viduryje buvo uždarytos siekiant suvaldyti koronaviruso pandemiją.

Pažymėdami vidaus sienų kontrolės panaikinimą, Kalvarijos pasienio punkte susitiko abiejų šalių premjerai Saulius Skvernelis ir Mateuszas Morawieckis (Mateušas Maroveckis).

Laisvalaikio stiliumi be kaklaraiščių apsirengę premjerai dėl viruso rizikos atsisakė tradicinio rankų paspaudimo, pozuodami žurnalistams prieš išsirikiavusius abiejų šalių pasieniečius.

„Be rankų paspaudimo, deja“, – sakė premjeras Saulius Skvernelis po trumpo pašnekesio ties valstybės siena.

Vėliau po dvišalio susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje Lietuvos premjeras pasidžiaugė, kad abiejų šalių vyriausybių taikytos priemonės leido „puikiai susitvarkyti su šituo kilusiu iššūkiu“ dėl koronaviruso pandemijos.

„Džiaugiuosi, kad ir Lenkija, ir Lietuva, ir žmonės mūsų, ir Vyriausybės sugebėjo ir apsaugoti žmonių gyvybes, ir paremti ekonomiką, ir nesužlugdyti mūsų visuomeninio gyvenimo. Tai yra didžiulis pasiekimas tiek Lenkijos, tiek Lietuvos Vyriausybės“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Džiaugiuosi, kad ir Lenkija, ir Lietuva, ir žmonės mūsų, ir Vyriausybės sugebėjo ir apsaugoti žmonių gyvybes, ir paremti ekonomiką, ir nesužlugdyti mūsų visuomeninio gyvenimo.

Jis pabrėžė, kad šalims „būtina išlaikyti strateginę partnerystę tarp Lietuvos ir Lenkijos“, ir paragino rinkėjus palaikyti politikus, kurie remia šią partnerystę.

„Buvo visko mūsų istorijoje. Dėl to tikiuosi, kad tiek Lietuvos, tiek Lenkijos žmonės rems tas politines jėgas ir politikus, kurie pasiekė, kad mes turėtume strateginius partnerius, puikius kaimynus tiek Lenkija, tiek Lietuva“, – teigė S. Skvenrelis.

Lietuva ir Lenkija sienas užsieniečiams uždarė kovo viduryje, siekdamos sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą.

Nuo gegužės vidurio buvo leista abiejų šalių piliečiams sieną kirsti verslo, darbo ir mokslo tikslais.

Lenkijoje pastaruoju metu buvo fiksuojamas užsikrėtimų koronavirusu šuolis anglies kasyklose.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
O gal Mateusz Morawiecki (be lietuviškų galūnių)?

ana

ana portretas
Malonu,kad taip gražiai bendrauja Premierai ,ačių
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių