Quantcast

Pasibaigusios Seimo sesijos darbų rezultatas – per 400 teisės aktų

Seimo priimtomis Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymo pataisomis reglamentuotas grėsmių nacionaliniam saugumui užkardymą ir krizių valdymą koordinuojančios institucijos Vyriausybės lygmeniu – Nacionalinio saugumo komisijos, kuriai vadovautų ministras pirmininkas, – sukūrimas.

Pavasario sesijoje nuspręsta uždaromos Ignalinos atominės elektrinės apsaugą nuo spalio 1 d. perduoti Viešojo saugumo tarnybai, Lietuvos krašto apsaugos sistemos ginkluotųjų pajėgų didžiagabaritėms transporto priemonėms šalies keliais leisti važiuoti nemokamai.

Seimas patvirtino naują žalos atlyginimo pacientams tvarką, kuri leis jiems greičiau ir paprasčiau gauti žalos atlyginimą.

Priimtomis Alkoholio kontrolės įstatymo pataisomis nutarta nuo 2019 m. lapkričio 1 d. drausti gaminti ir parduoti maisto produktus, žaislus ir kitas prekes, skirtas vaikams ir paaugliams, kurių dizainas imituoja alkoholinius gėrimus ir jų tarą.

Seimas ratifikavo Lietuvos ir Latvijos vyriausybių tarpvalstybinio bendradarbiavimo susitarimą dėl greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo abiejų šalių pasienio teritorijoje, patvirtino Sveikatos tausojimo ir stiprinimo politikos gaires.

Seimas nustatė Lietuvos etnografinių regionų vėliavų, miestų, miestelių ir kaimų, užsienio lietuvių bendruomenių vėliavų naudojimo teisinį reguliavimą, įteisino etnografinio regiono herbą ir reglamentavo jo naudojimo tvarką.

Parlamentas pritarė siūlymui pradėti Šiaulių universiteto reorganizavimą prijungiant jį prie Vilniaus universiteto, sugriežtino administracinę atsakomybę už nesąžiningą mokslo darbų rengimą ir pateikimą, leido mokyklas, kuriose mokosi ne mažiau kaip 15 proc. specialiųjų poreikių turinčių vaikų, priskirti gimnazijoms.

Seimas, minėdamas Lietuvių chartos 70-metį, pasiūlė Vyriausybei užtikrinti Lietuvių chartos idealų ugdymą ir sklaidą šalies aukštųjų ir bendrojo ugdymo mokyklų programose ir jos atminimo įamžinimą, visapusiškai supažindinant visuomenę su šio istorinio dokumento svarba.

2020-uosius Seimas paskelbė Mokyklų bendruomenių, Tautodailės ir UNESCO Pasaulio paveldo Lietuvoje, Eugenijos Šimkūnaitės, Ateitininkų metais. Seimo sprendimu pradėjome liepos 6-ąją švęsti ir Tautiškos giesmės dieną, o rugpjūčio 2-ąją minėsime Romų genocido atminimo dieną. Birželio 14-oji paskelbta atmintina Palaimintojo arkivyskupo Teofiliaus Matulionio diena.

Seimas ratifikavo Šiaurės Atlanto sutarties protokolą, kuriuo pritarė, kad Šiaurės Makedonija jungtųsi prie NATO.

Seimas priėmė kelias rezoliucijas tarptautinių ryšių klausimais. Parlamentas pripažino 1944 metais Sovietų Sąjungos įvykdytus nusikaltimus prieš Krymo totorių tautą genocidu ir pakvietė tarptautinę bendruomenę solidarizuotis su Krymo totorių tauta ir tęsti 2014 metais Rusijos Federacijos įvykdytos Ukrainos Krymo okupacijos ir aneksijos nepripažinimo politiką. Priimta rezoliucija „Dėl Lietuvos ir Lenkijos unijos 450-mečio“ pareiškė viltį, kad senosios Abiejų Tautų Respublikos piliečių politinės tapatybės bei parlamentinės kultūros tradicijos užims deramą vietą Lietuvos ir Lenkijos parlamentarizmo istorijoje.

Seime paminėtos 15-osios Lietuvos narystės ES metinės ir Europos diena, Lietuvos narystės NATO 15-osios metinės, Lietuvos ir Lenkijos valstybių draugystės 25-metis, 110-osios Jono Žemaičio-Vytauto metinės.

Parlamentas išklausė dešimtąjį Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės metinį pranešimą, priėmė naujojo prezidento Gitano Nausėdos priesaiką, pritarė ministro pirmininko, Lietuvos kariuomenės vado, teismų teisėjų ir kitų pareigūnų kandidatūroms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir beveik visi iš jų draudžiamojo, arba apribojančio pobūdžio...

Negalima apie darbą

Negalima apie darbą portretas
spresti iš priimtų istatimu kiekio.Svarbu ne kiekybė o kokybė. Galiu garantuoti kad daugiau kaip pusė iš tų 400 aktų yra nereikalingi ir ,,iškepti"tam kad imituoti darbą.(seku seimo posėdžius).Esminių įstatymų būtinų mūsų visuomenei( pvz.besočių tiekėju ir prekybininkų sutramdymas, medicinos sistemos sutvarkymas ar bankų politikos perdarymas) taip ir liko nepaliesti

...

... portretas
Šiaip, dar daugiau įstatymų liko - KAIP tie š.malikai gali eit atostogų darbų nepabaigę?.. (kai vienąsyk jiems išeit atostogaut neleisim, aprims jų noras taip 'įstatymus' generuot).
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių