Quantcast

Partijų reitinguose pirmi konservatoriai, antri „valstiečiai“

  • Teksto dydis:

Populiariausia partija Lietuvoje išlieka Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, antroje vietoje įsitvirtinusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, rodo pirmadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Delfi.lt užsakymu „Spinter tyrimų“ atliktos apklausos metu už konservatorius vasarį žadėjo balsuoti 17,8 procentai apklaustųjų, už „valstiečius“ – 12,7 procentų.

Lyginant su mėnesiu anksčiau, konservatorių reitingas kiek smuko, o „valstiečių“ paaugo, bet šie pokyčiai yra paklaidos ribose.

Trečioji vietoje yra Liberalų sąjūdis su 8,8 proc., ketvirta – Laisvės partija su 8,2 proc., penkti – socialdemokratai su 4,5 proc.

Apklausos dalyvių taip pat buvo klausta, kuris politikas ar visuomenės veikėjas jų nuomone geriausiai tiktų užimti ministro pirmininko pareigas.

Šioje apklausoje suprastėjo premjerės Ingridos Šimonytės vertinimas – vasarį ją pasirinko 29,8 procentai apklaustųjų, sausio mėnesį šis rezultatas buvo  34,2 procento. Antroje lentelės vietoje – buvęs Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis. Kaip geriausią kandidatą į šį postą jį pasirinko 11,2 procentai respondentų. Sausį šis rezultatas buvo prastesnis – geriausiu kandidatu jį įvardijo 7,6 procentai apklaustųjų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ 2021 metų vasario 17–26 dienomis naujienų portalo Delfi užsakymu apklauso 1014 respondentų. Pusė iš jų apklausta telefonu, pusė – internetu. Tyrimo rezultatų paklaida – 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RINKĖJAI PALAIKO KONSERVATORIUS

RINKĖJAI PALAIKO KONSERVATORIUS portretas
"Pilietiškas Prieš 15 valandų O kas palaiko konservatorius? " O KAS ČIA PER KLAUSIMAS? Prieš rinkimus konservatoriai buvo pirmi reitinguose, po to jie ir Laimejo rinkimus ( rinkimai vyko VALDANT valstiečiams , jiems prižiūrint, stebint rinkimus ir su savo VRK) ir formavo valdančiųjų daugumą, dabar jie taip pat pirmauja reitinguose. Kas dar galėtų tamstą įtikinti??? :)))

Hz

Hz portretas
Negali buti konservai pirmi. Nerasykit nesamoniu.

Kas matė apklausas darant gatvėje ir šiuo metu?.

Kas matė apklausas darant gatvėje ir šiuo metu?. portretas
Reitinguoja už nemažas bapkes ir tiek.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių