Quantcast

Partijos nariai aktyviai balsuoja LSDP pirmininko rinkimuose, nugalėtojas paaiškės sekmadienį

Sekmadienį baigsis šią savaitę prasidėję tiesioginiai Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko rinkimai, kuriuose dalyvauja europarlamentarai Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas. Iki penktadienio vakaro savo balsą jau atidavė 35,18 proc. partijos narių, balsavimas tęsis iki sekmadienio 12 valandos, o naujasis LSDP vadovas turėtų paaiškėti tos pačios dienos vakarą.

„Biuletenių skaičiavimas, matyt, užtruks kelias valandas. Yra du kandidatai, tai skaičiavimas neturi užtrukti, jis nėra sudėtingas. Tikimės, kad viskas vyks sklandžiai, ir sekmadienį vakarop jau bus preliminarūs rezultatai, o juos komisija galutinai patvirtins kitą savaitę“,– Eltai teigė LSDP atsakingasis sekretorius Justas Pankauskas.

Atsižvelgdamas į COVID-19 pandemijos kontekstą, partijos atstovas pozityviai vertina šiuo metu pasiektą rinkimų aktyvumą.

„Žinant visą pandemijos kontekstą, aktyvumas tikrai yra pakankamai geras. Panašus, net ir lyginant su praėjusiais metais“,– teigė J. Pankauskas, kartu akcentuodamas, kad pirmininko rinkimai organizuojami laikantis visų būtinų saugumo reikalavimų.

„Rinkimai yra ištęsti per visą savaitę, kad nebūtų būriavimosi, žmonės galėtų ateiti pavieniui, bet kartu ir pabendrauti, pamatyti vieni kitus“,– sakė LSDP atsakingasis sekretorius.

LSDP pirmininko rinkimai prasidėjo gegužės 3 d. ir baigsis gegužės 9 d., o naujai išrinkto pirmininko įgaliojimai prasidės rinkimų rezultatus patvirtinus partijos suvažiavime gegužės 29 dieną.

Žinant visą pandemijos kontekstą, aktyvumas tikrai yra pakankamai geras.

LSDP pirmininką dvejų metų kadencijai renka visi partijos nariai. Jis tiesiogiai bus renkamas trečią kartą. Iki 2017 m. LSDP pirmininkai buvo renkami suvažiavimuose.

Kandidatus į LSDP pirmininko postą iki kovo 28 d. galėjo kelti visi partijos skyriai. J. Oleko kandidatūrą pasiūlė 22, o V. Blinkevičiūtės – 13 partijos skyrių.

Rinkimuose taip pat ketino dalyvauti, tačiau dar prieš jų pradžią pasitraukė Vilniaus universiteto politologas Liutauras Gudžinskas ir Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas.

Partijos skyriai taip pat kėlė buvusio LSDP pirmininko Gintauto Palucko, Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus, o Socialdemokračių moterų sąjunga – Seimo narės Orintos Leiputės kandidatūras, bet šie politikai LSDP pirmininko rinkimuose dalyvauti atsisakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ale, kokie gražūs

Ale, kokie gražūs   portretas
Tokiems tik ir vadovauti socdemams.

projektas nr.1 .

projektas nr.1 . portretas
Ta brudu isverstaskuriu gauja ,kaip nusikalstamos komuniagu partijos paveldetoja,Lietuvoje reikia istatymiskai uzdrausti ir iki penktos kartos buvusiu komuniagu palikuonis eliminuoti is valstybes tarnybos.

SOSALDEMOKRATINIS NEOPOTIZMAS

SOSALDEMOKRATINIS NEOPOTIZMAS portretas
Parsidavėlių ir prisitaikėlių partijūkštė.Del postų prabalsuos nors ir už velnią,Seime sosaldemokratų atstovai balsuoja kartu su koncervatom ir iškrypėliais.Sabatauskas savo dukrą lezbę įdarbino seime ir t.t...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių