Quantcast

Partijoms bus paskirstyta beveik trys milijonai eurų dotacijų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį planuoja paskirstyti partijoms antrojo pusmečio dotaciją – beveik tris milijonus eurų.

Pinigai partijoms paskirstomi proporcingai pagal balsus, gautus per praėjusius Seimo, savivaldybių tarybų bei Europos Parlamento rinkimus.

Didžiausia dotacija teiks Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionių demokratų partijai – apie 700 tūkst. eurų. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gaus per 600 tūkst. eurų, Lietuvos socialdemokratų partija – beveik 500 tūkst. eurų, Liberalų sąjūdis pretenduoja į maždaug 260 tūkst. eurų dotaciją.

Darbo partija turėtų gauti netoli 200 tūkst. eurų, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga gaus per 150 tūkst. eurų, „Tvarka ir teisingumas“ – apie 130 tūkst. eurų. Centro partija pretenduoja į daugiau kaip 100 tūkst. eurų dotaciją, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) gaus per 80 tūkst. eurų.

Taip pat dotaciją gaus praėjusiuose Seimo rinkimuose nedalyvavusi, tačiau Seime frakciją turinti Lietuvos socialdemokratų darbo partija – per 200 tūkst. eurų.

Įstatymas numato, kad po Seimo rinkimų registruotai naujai politinei partijai, jei ji turi frakciją Seime, finansuoti skiriami valstybės biudžeto asignavimai. Seimas taip pat pernai nuo 3 iki 2 proc. balsų nuleido kartelę, leidžiančią partijoms pretenduoti į biudžeto pinigus.

Dotacijos pervedamos du kartus per metus – iki kiekvienų metų balandžio 15 ir lapkričio 15 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Partijos

Partijos portretas
privalėtų vieningai stengtis, kad Lietuva stiprėtų ir jos žmonės geriau gyventų, o jos priešingai, -- gina tik savo interesus. Tai kam jos reikalingos? Tik tam, kad tarpusavyje rietųsi ir gautų dotacijas? Tegul išgyvena iš savo nario mokesčio!

Anonimas

Anonimas portretas
Uzka tiems snukiams dar 3 milijonai eurų ką dar mažai prisivoge vagys Lietuvos kūrvas vyti lauk šlykštynes

Kirvis

Kirvis portretas
Stai kur zmoniu pinigai dingsta. Kisa tiems kaip i kiaura maisa. Marazmas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių