Quantcast

Parlamento vadovė: nuomonės dėl L. Pernavo kandidatūros Seime išsiskiria

Nuomonės dėl prezidento Gitano Nausėdos į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovus pasiūlyto buvusio policijos generalinio komisaro Lino Pernavo kandidatūros Seime išsiskiria, sako parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Žinau, kad pareigūnų bendruomenėje nuomonės išsiskiria dėl pono Pernavo, Seime šiandien bus tik pateikimas, bus proga atsakyti į klausimus, ir vėliau labai svarbus procesas, atsakymai į klausimus frakcijose. Kiek žinau, šiuo metu Seime išsiskiria nuomonės dėl šios kandidatūros, bet manau, kad po pabendravimo frakcijose bus atsakyta į klausimus“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Valdančiojo Liberalų sąjūdžio pirmininkė pažymėjo, kad frakcija dėl L. Pernavo tinkamumo užimti STT vadovo pareigas spręs po susitikimo su kandidatu.

Kitos valdančiosios Laisvės frakcijos vadovė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sakė L. Pernavą vertinanti kaip naujos kartos pareigūną, atlikusį reikalingas reformas.

Pokyčiai, nusistovėjusio status quo keitimas, paprastai sukelia ir daug skepsio, kritikos, aš tai vertinu kaip natūralų etapą.

„Laisvės frakcija susitiks su kandidatu ir užduos klausimus, aš asmeniškai savo nuomonę galiu pasakyti, kad tai yra daug reformų ir teisingų pokyčių padaręs naujos kartos pareigūnas ir jo darbą taip pat svarbu įvertinti, o dėl darbo STT susitiksime su juo ir pasikalbėsime“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Komentuodama kritišką profesinių sąjungų poziciją A. Armonaitė pažymėjo, kad „reformos paprastai nėra populiarus dalykas“.

„Pokyčiai, nusistovėjusio status quo keitimas, paprastai sukelia ir daug skepsio, kritikos, aš tai vertinu kaip natūralų etapą“, – teigė ministrė.

Prezidento G. Nausėdos į STT vadovus teikiama L. Pernavo kandidatūra Seime bus pristatyta antradienį.

Lietuvos teisėsaugos pareigūnus vienijanti federacija kritikuoja L. Pernavą ir ragina nepalaikyti jo kandidatūros, sakydama, kad buvusio policijos generalinio komisaro inicijuota policijos reforma buvo žalinga sistemai, o jo atėjimas vadovauti STT susilpnins ir šią įstaigą.

46-erių L. Pernavas šiuo metu eina Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje pareigas.

L. Pernavas 1999 metais baigė Lietuvos teisės universitetą, 2005 metais – Vilniaus universitetą, kur įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.

Tarnybą vidaus reikalų sistemoje L. Pernavas pradėjo 1995 metais, vadovaujančias pareigas įvairiuose regioniniuose komisariatuose jis ėjo nuo 1999 metų, o 2014–2019 metais buvo policijos generaliniu komisaru.

Naujas STT vadovas skiriamas šiemet kovą pasibaigus Žydrūno Bartkaus kadencijai, šiuo metu tarnybai laikinai vadovauja Jovitas Raškevičius.

STT vykdo korupcinių nusikaltimų tyrimą, korupcijos prevenciją ir analitinę antikorupcinę žvalgybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
ką gali patarti ar kuomentuoti tankisto senelio ar kgb-isto dukra, jai Lietuva yra priešas Nr1

Lai vadovauja

Lai vadovauja portretas
Ir lai bijo bus griežtas bus tvarka mes už Pernava

Ar po šitos reformos

Ar po šitos reformos portretas
praktiškai nebeliko pareigūnų gatvėse?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių