Quantcast

A. Bilotaitė: situacija Kalvarijos savivaldybėje pažeidžia vietos gyventojų interesus

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad Kalvarijos savivaldybėje susiklosčiusi situacija, kai niekaip nepaskiriamas naujas administracijos direktorius, pažeidžia vietos gyventojų interesus.

Ketvirtadienį Seime pateikdama siūlymą Kalvarijos savivaldybėje įvesti tiesioginį valdymą A. Bilotaitė taip pat pabrėžė, kad tai yra ne politinis, o teisinis sprendimas.

„Tokia situacija pažeidžia vietos bendruomenės ir valstybės interesus. Nesant savivaldybės vykdomosios institucijos neužtikrinamas tinkamas valstybės biudžeto vykdymas, tuo pačiu neužtikrinamas paslaugų gyventojams teikimas“, – sakė ministrė.

Seime pristačius Vyriausybės siūlymą įvesti tiesioginį valdymą Kalvarijos savivaldybės teritorijoje, opozicinių „valstiečių“ siūlymu klausimo svarstyme padaryta pertrauka iki kito posėdžio.

Tokia situacija pažeidžia vietos bendruomenės ir valstybės interesus.

Suplanuota, kad pateikus projektą, į plenarinių posėdžių salę jis grįžtų daugiau nei po mėnesio – birželio 26 dieną.

Šis siūlymas teikiamas, nes daugiau kaip du mėnesius šios savivaldybės taryba nepaskiria naujo administracijos direktoriaus.

Premjerė Ingrida Šimonytė per Seimo posėdį pažymėjo, kad savivaldybei buvo siunčiamas „ne vienas signalas ir ne vienas paraginimas“ spręsti susidariusią situaciją.

Pagal Vyriausybės teikimą, tiesioginis valdymas Kalvarijoje turėtų būti įvestas iki šios savivaldybės tarybos kadencijos pabaigos.

Vasario 17 dieną Kalvarijos savivaldybėje iš administracijos direktoriaus pareigų atleistas Kęstas Spūdis, laikinai šias pareigas eiti buvo paskirtas jo pavaduotojas Karolis Babeckas, tačiau ir jį savivaldybės taryba atleido balandžio 6-ąją.

Laikinai eiti minėtas pareigas praėjusią savaitę paskirtas Bendrųjų reikalų skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Bujauskas.

Įstatymas numato, kad tiesioginis valdymas savivaldybėje gali būti įvedamas administracijos direktoriaus nepaskyrus per du mėnesius.

Toks režimas gali būti įvedamas Vyriausybės teikimu, Seimui priėmus atitinkamą nutarimą.

Jeigu parlamentarai priimtų siūlomą nutarimą, valdymą šioje savivaldybėje perimtų Vyriausybė per savo paskirtą įgaliotinį. Jis vykdytų ir tarybos, ir mero funkcijas.

Pirmadienį Kalvarijos meras Vincas Plikaitis BNS sakė pasiūlęs daugumai administracijos direktoriumi skirti Nemuno euroregiono Marijampolės biuro direktorių Gintarą Skamaročių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fas fas

fas fas portretas
negali patiketi kaip cia dabar be valdynyko runkeliai isgyvena

Ha ha ha

Ha ha ha portretas
Tik pagalvok,Bilotaite susirūpino lietuvos žmonėmis,net keista.Visada buvo kiti interesai.Uztenka vaidybos ,nerinks tave daugiau i Seimą ,parsidavėle marionete.Eisi griovių kasti arba kupriau muzikantą prižiūrėti ,pampersus keisi.Atidirbti turėsi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių