Quantcast

Pareigų netekę S. Skvernelio Vyriausybės ministrai (apžvalga)

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį pranešė keičiantis tris šios Vyriausybės ministrus. BNS pateikia visų pareigų netekusių šios Vyriausybės ministrų apžvalgą.

Jei prezidentė Dalia Grybauskaitė patvirtins teikimus atleisti švietimo ir mokslo, kultūros ir aplinkos ministrus, bus pasikeitę jau šeši šios Vyriausybės ministrai. Pagal Konstituciją pasikeitus daugiau nei pusei iš keturiolikos ministrų, Vyriausybė turi iš naujo gauti Seimo įgaliojimus arba atsistatydinti.

2018 metų gruodžio 3 dieną ministras pirmininkas S. Skvernelis pranešė atleidžiantis tris ministrus. Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, aplinkos ministras Kęstutis Navickas ir kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson atleidžiami siekiant didesnio proveržio jų kuruojamose srityse. Premjeras sakė konkrečių priekaištų atleidžiamiems ministrams neturintis.

2018 metų balandžio 25 dieną pranešta apie žemės ūkio ministro Broniaus Markausko sprendimą trauktis iš pareigų. Ministras sulaukė kritikos dėl šeimos ūkininkavimo aplinkybių, paaiškėjus, kad jo šeima dirbo svetimą žemę be savininkų leidimo bei už tai gavo ES išmokas.

2018 metų kovo 6 dieną apie sprendimą atsistatydinti pranešė teisingumo ministrė Milda Vainiutė. Ji šį sprendimą priėmė sulaukusi prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos, kad nesusitvarko su pareigomis, ministerijos audito darbuotojai užsiminus apie patiriamą spaudimą iš ministerijos vadovybės.

2017 spalio 13 dieną darbą baigė ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius. Jis atsistatydinimo pareiškimą įteikė, kai iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pasitraukė jį delegavusi Socialdemokratų partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prasivardžiavimas, priekabiavimas

Prasivardžiavimas, priekabiavimas portretas
Daugumą komentarų, matyt, rašinėja vaikigaliai, gal mokinukai, nežiną gramatikos. Bet ne gramatika jaudina, o kad auga storžieviai, priekabiautojai. Dažnas jų prasivardžiuoja, kaip priimta vaikų, paauglių tarpe. Mokyklose, atrodo, kemša žinias, o apie padorumą, gerą elgesį kalbama mažai, o dažniausiai ir visai nutylima.

Paskaičiuokim

Paskaičiuokim portretas
pirma - vyrukas painioja rusofobiją su kremliofobija. Maskvos televizijos visą laiką žvygauja apie Ukrainoje klestinčią rusofobiją, o kad Kijeve Kremliaus nekenčia - tyli. Antra - jei ką kalbi ar rašinėji visada reikia išlikti mandagiu, nes pati komentaro leksika parodo, kaip išsiauklėjęs, išsilavinęs žmogus.

daugumą nuostolių

daugumą nuostolių  portretas
Lietuvai padaro kolaborantai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių