Quantcast

Panevėžyje į antrąjį turą mero rinkimuose žengia R. M. Račkauskas ir P. Urbšys

Panevėžyje antrajame rinkimų ture dėl mero posto susirungs dabartinis miesto vadovas Rytis Mykolas Račkauskas bei parlamentaras Povilas Urbšys.

Dabartinis meras rinkimuose sekmadienį sulaukė 28,6 proc. balsavusiųjų palaikymo, P. Urbšys surinko 18 procentų balsų.

Trečia liko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) kandidatė Indiana Grigienė su 15,3 proc. balsų. Toliau rikiuojasi „valstiečių“ atstovas Kęstutis Lukoševičius (9,5 proc. balsų), socialdemokratas Ramūnas Vyžintas (6,29 proc.), Lietuvos žaliųjų partijos kandidatė Gema Umbrasienė (6,14 proc.).

R. M. Račkauskas turės ir didžiausią frakciją – jo komitetas „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ gavo aštuonis mandatus. Antri lieka Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su penkiais mandatais, trečias – P. Urbšio komitetas „Kurkime jaukų miestą KARTU“, turėsiantis keturis mandatus taryboje.

Taip pat į tarybą patenka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su trimis mandatais, po du tarybos narius turės Lietuvos socialdemokratų, Lietuvos žaliųjų partijos, Liberalų sąjūdis.

R. M. Račkauskas: panevėžiečiai parodė „sveiką protą“

Šiuo metu nuo pareigų dėl korupcijos tyrimo nušalintas, bet kaltinimus atmetantis R. M. Račkauskas BNS sakė, jog džiaugiasi, kad panevėžiečiai „atskyrė grūdus nuo pelų“  ir neabejoja savo pergale antrajame ture.

Rytis Mykolas Račkauskas/Panevėžio savivaldybės nuotr.

„Panevėžiečiai pademonstravo sveiką protą, jie tikrai mato rezultatus, o ne kažkokius politinius burbulus, kuriuos pučia oponentai. Savo pergale neabejoju, nes manau, kad mes vieninteliai parodėm rezultatą, rodome realius planus“, – pirmadienio naktį kalbėjo perrinkimo siekiantis meras.

P. Urbšys prognozuoja, kad antrajame ture jį kritikuojančio R. M. Račkausko komanda gali vienytis su „valstiečiais“, tad daug kas priklausys, ar jį palaikys kitos miesto valdžios siekiančios partijos.

„Antram ture rinkėjas turės apsispręsti, ar jis nori, kad miestui atstovautų asmuo, kuris teisme įrodinės savo nekaltumą, paskui kurį tempsis korupcinis šleifas. Aš savo pergale tikiu“,  – BNS sakė jis.

Povilas Urbšys/Fotobanko nuotr.

Panevėžio miesto taryboje renkami 27 politikai, įskaitant merą.

Antrasis merų rinkimų turas vyks kovo 17 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių