Quantcast

A. Paleckio internetiniai pokalbių šou tęsiasi: bendražygiai rado būdą, kaip apeiti draudimus

  • Teksto dydis:

Vilniaus regiono apylinkės teisme sprendžiama, ar likviduoti Algirdo Paleckio bendražygių „Tarptautinį geros kaimynystės forumą“. Nuotoliniu būdu į posėdžius iš Kauno tardymo izoliatoriaus prijungiamas ir pats šnipinėjimu Rusijai nuteistas A. Paleckis. Tuo naudojasi bendražygiai, pasakojama LNK reportaže.

„Stebiuosi, kad norima uždaryti“, – sakė A. Paleckis.

A. Paleckio bendražygiai ateina su ne viena filmavimo įranga. Viena fiksuoja juos pačius. Rankose telefonas, kuriuo iš ekrano filmuojamas A. Paleckis. Ir taip nutįsta jo pareiškimai toliau transliuojami į internetą. Bendražygiai uždavinėja jam klausimus, pavyzdžiui, kodėl baigėsi A. Paleckio skambučiai į jų internetines laidas.

„Yra šiokių tokių niuansų, bet, manau, kad turėtų viskas būti neblogai artimiausiu metu“, – komentavo A. Paleckis. 

A. Paleckis teisme prijungtas anksčiau nei ateina teisėja. Salėje jau esanti prokurorė Sigita Vasiliauskienė tik klausosi. Kai posėdis pradedamas, transliacijas reikia nutraukti. Pokalbis su nuteistuoju vyksta jau ir kitame teismo posėdyje po savaitės. Filmavimas tęsiamas ir per posėdžio pertrauką.

Visas LNK reportažas vaizdo įraše:

„Yra paprastas sprendimas – išjungti tą kamerą, kol teismas vėl tęs savo darbą, arba kad jis būtų prijungiamas ryšiui minutę prieš prasidedant posėdžiui, tuomet nespėtų jo bendražygiai pakalbinti. O jeigu nežino, kur mygtuką paspausti, aš galiu ateiti į teismą ir išjungti. Tik paskambinkite ir duokite žinoti, kada prisijungs“, – situaciją dėl A. Paleckio internetinių pokalbių pusiau juokais komentavo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Čia pat patys dalyviai sako, kad jiems skirta kardomoji priemonė.

„Mums yra uždraustas bendravimas“, – sakė bendražygė.

Klausimas, jei teismuose iš A. Paleckio ima interviu, ar bendražygiai nepažeidžia kardomosios priemonės.

Jeigu nežino, kur mygtuką paspausti, aš galiu ateiti į teismą ir išjungti. Tik paskambinkite ir duokite žinoti, kada prisijungs.

 

„Teisėjai išaiškino, kad šiuo atveju – ne, nepažeidžiame. Ji sakė, kad teismo proceso metu bendrauti galime“, – teigė A. Paleckio bendražygis Kazimieras Juraitis.

„Pasirengimas teismo posėdžiui, jis gali, kaip ir viešasis posėdis, būti komunikuojamas. Jeigu asmenims draudžiama tarpusavyje bendrauti, tas, kas priėmė šį nutarimą skirti kardomąją priemonę, turi įvertinti situaciją ir galbūt skirti didesnes kardomąsias priemones“, – aiškino  Teisingumo viceministras Elanas Jablonskas. 

Ankstesni internete transliuoti nuteistųjų pasisakymai sulaukė ir įstatymų leidėjų dėmesio.

„Gruodžio pabaigoje absoliučiai dauguma balsų Seimas pakeitė Bausmių vykdymo kodeksą. Pagal jį skambučius iš įkalinimo įstaigų išskirtiniais atvejais bus galima riboti.

Į tesimą dėl „Tarptautinės geros kaimynystės forumo“ kreipėsi Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra. Asociaciją likviduoti prašoma įvertinus jos vadovės Erikos Švenčionienės pasisakymus, taip pat narių veiksmus vykstant į Rusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>>Q

>>>>Q portretas
kalėjimo kanalizacijos prokremlinių žiurkių propogandinė laida "novosti iz podvala".

Višta \\\\\.../////

Višta  \\\\\...///// portretas
Ačiū,viens paspaudė,net paraudonavo.___Su pagarba,Višta.

atblokuoti.lt

atblokuoti.lt portretas
nebloga instrukcija,kaip atblokuoti disidentinius LT puslapius
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių