Quantcast

Pakomentavo M. Sinkevičiui pareikštus įtarimus: nereikėjo skubėti jo išrinkti į LSA prezidentus

Nereikėjo skubėti Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus išrinkti į Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentus, sako Joniškio rajono vadovas Vitalijus Gailius, komentuodamas politikui mestus įtarimus.

„Mano pozicija buvo labai aiški: prieš renkant naujus savivaldybių asociacijos valdymo organus būtina padaryti pauzę, kol nebus gauti atsakymai dėl valdymo organuose dalyvaujančių asmenų. Šiandien mano pozicija išlieka tokia pati“, – Eltai sakė Joniškio rajono meras.

„Aš nedalyvavau balsavimuose, nepalaikiau sprendimų, nes būtų buvę gerai sulaukti atsakymų“,– sakė liberalams priklausantis politikas.

Kita vertus, pažymėjo jis, M. Sinkevičiui pareikšti įtarimai vadinamajame „čekučių“ skandale dar nieko nereiškia.

„Esu susipažinęs su Lietuvos Respublikos baudžiamuoju procesu ir man yra aišku, kas yra įtariamasis baudžiamajame procese. Įtarimų pareiškimas yra tiesiog procedūra, kuri suteikia galimybę ikiteisminį tyrimą atliekančiai įstaigai atlikti tam tikrus procesinius veiksmus. Įtarimas nėra apkaltinamasis nuosprendis ir įtariamiesiems galioja nekaltumo prezumpcija tol, kol teismas nepriėmė galutinio sprendimo“, – teigė V. Gailius.

Mano pozicija buvo labai aiški: prieš renkant naujus savivaldybių asociacijos valdymo organus būtina padaryti pauzę, kol nebus gauti atsakymai dėl valdymo organuose dalyvaujančių asmenų.

Ketvirtadienį prokuratūra pranešė, kad ikiteisminiame tyrime dėl galimai neteisėtai pasisavintų tarybos nario veiklai skirtų lėšų pareikšti įtarimai Jonavos merui M. Sinkevičiui.

Įtarimų dėl galimai neteisėtai pasisavintų tarybos nario veiklai skirtų lėšų sulaukęs Jonavos meras pranešė, kad laikinai stabdo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) ir teiks prašymą pasitraukti iš LSA prezidento pareigų.

Teisėsaugai atliekant tyrimą buvo gauti duomenys apie tai, kad 2019–2023 m. laikotarpiu už kanceliarines lėšas M. Sinkevičius galimai įsigydavo asmeniniam naudojimui skirtą turtą bei apmokėdavo sutuoktinės naudojamo mobilaus ryšio telefono išlaidas. Taip pat gauta duomenų, kad Jonavos rajono savivaldybės administracijai buvo pateikiami galimai suklastoti išlaidas pagrindžiantys finansiniai dokumentai.

Skaičiuojama, kad M. Sinkevičiui neteisėtai buvo išmokėta daugiau kaip 1,5 tūkst. eurų savivaldybės biudžeto lėšų.

ELTA primena, kad klausimų dėl galimo piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis Jonavos meras sulaukė visuomenininkui Andriui Tapinui pradėjus savivaldos tarybos narių lėšų tyrimą. Gavus išlaidų ataskaitas, suabejota M. Sinkevičiaus įsigytais dviem televizoriais. Kelti klausimai ir dėl keturių telefono sąskaitų, šešių banko kortelių, kuriomis apmokėtos sąskaitos už kurą, intensyvių kelionių karantino metu.

M. Sinkevičius savo „Facebook“ paskyroje sureagavo į abejones ir pasiaiškino dėl poros televizorių. Pasak mero, dokumentuose įsivėlė „techninė klaida“, todėl kanceliarinėmis išmokomis buvo apmokėtos tik poros mėnesių sąskaitos. LSA prezidentas pažadėjo šias spragas ištaisyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zadanijų vykdytojo sūnus

zadanijų vykdytojo sūnus portretas
techninė klaida buvo rinkti tokį neatsakingą prezidentu rinkti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių