Quantcast

Pagaliau baigta premjero rezidencijos rekonstrukcija

  • Teksto dydis:

Premjero rezidencija Turniškėse visiškai baigta - statybininkai atliko visus suplanuotus darbus ir jau paliko pastatą.

Baigiamuosius darbus rezidencijoje vykdžiusios bendrovės „Imstata“ direktorius Renatas Striupas BNS pirmadienį sakė, kad patalpas jau leista naudoti.

„(Pastatas) priduotas, taip“, - sakė jis.

„Imstata“ pagal sutartį turėjo įdiegti priešgaisrinę bei apsaugos signalizacijas, kondicionavimo sistemą, taisyti betonines grindis, pakeisti dalį betoninių trinkelių, dažyti ir plytelėmis klijuoti pastato išorės fasadą, glaistyti sienų, lubų įtrūkimus, kai kur iš naujo tinkuoti sienas.

Anot R.Striupo, baigiamieji rezidencijos tvarkymo atsiėjo beveik 800 tūkst. litų.

„Buvo normalūs pirkimai atlikti ir buvo sutarties suma“, - teigė jis.

Šiomis dienomis baigta rezidencija antradienį bus aprodyta žurnalistams.

Pastatas Turniškėse su pertraukomis buvo rekonstruojamas jau daugiau nei septynerius metus, jo rekonstrukcijai iš valstybės kišenės išleista beveik 5 mln. litų. Pertraukos lėmė tai, kad kai kuriuos darbus teko daryti kelis kartus, nes sustabdžius statybas nenaudojamos patalpos buvo paveiktos lietaus, drėgmės.

Premjeras Algirdas Butkevičius anksčiau viešai yra sakęs, jog savo noru neketina keltis į rezidenciją Turniškėse. Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis anksčiau teigė, kad tokiu atveju, jei premjeras čia negyvens, rezidencija bus naudojama aukštų svečių priėmimui ir diplomatinėms reikmėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
"Pastatas Turniškėse su pertraukomis buvo rekonstruojamas jau daugiau nei septynerius metus, jo rekonstrukcijai iš valstybės kišenės išleista beveik 5 mln. litų. Pertraukos lėmė tai, kad kai kuriuos darbus teko daryti kelis kartus, nes sustabdžius statybas nenaudojamos patalpos buvo paveiktos lietaus, drėgmės." Tai kaip, stogo neuzdenge ir paliko lietui lyti i vidines patalpas? Ar ne nuo stogo turi prasideti rekonstrukscija, apsauganti darbo rezultatus? Jei 7 metus rekonstravo, klausimas, o kada pagal plana numatyta kita rekonstrukcija isleidziant dar tiek pat ar daugiau? Kada VAGYS bus patalpinti i tinkamas kameras? NIEKADA, nes Lietuva valdo koloborantai, vagys, banditai ir iskrypeliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių