Quantcast

P. Gražulis po audrą sukėlusio šokio: homoseksualumas yra socialinis blogis

Po Klaipėdoje surengtos klubo „KangooClub“ akcijos, kuria siekta atkreipti valdžios dėmesį į sporto sektorių, kilo diskusijų audra. Daugiausiai reakcijų sulaukė klipe nusifilmavęs politikas Petras Gražulis ir organizatorių sprendimas šokiui pasirinkti dainą, nukreiptą prieš homoseksualius asmenis. Tiesa, pats P. Gražulis dainos pasirinkime nieko blogo neįžvelgia ir homoseksualams negaili aštrios kritikos.

Kaip portalo žurnalistams teigė politikas, jis norėjo padėti klubui atkreipti valdžios dėmesį į dėl karantino nukentėjusį sporto sektorių. „Mane pakvietė, kadangi jie organizavo protesto akciją, nes sporto klubai yra uždaryti, o kaip žinote, liaudyje yra net patarlė „sportas – sveikata“. Ir judėjimas yra sveikata. Jie nuomoja patalpas, moka mokesčius, bet negali vykdyti veiklos. Tai jie suorganizavo tokią linksmą protesto akciją, kad atkreiptų Vyriausybės dėmesį. Manau, kad šis sprendimas tikrai nelogiškas. Kai buvo sprendimas, kad miške reikėjo kaukę nešioti ir panašiai, o dabar nereikia. Tai aš manau, kad atšauks ir šitą sprendimą greitu laiku Vyriausybė. Sutikau gal iš trečio karto“, – teigė politikas.

„Kai pakvietė, sako: „Tu gali pastovėti šalia, mes pašokinėsime ir padainuosime“. Kai tą dainą pradėjo dainuoti, aš sakau: „Geriau užsimušiu, duokite ir man tuos batus ir šokinėsiu, nes paskui mane palaikys tuo p*deriu jeigu nešokinėsiu““, – kalbėjo P. Gražulis.

Stop kadras

„O koks ten keiksmažodis?“

Paklaustas, kaip vertina akcijos organizatorių pasirinktą skandalingą dainą, politikas teigė nevartotinų žodžių kūrinyje neįžvelgęs. „O koks ten keiksmažodis? Negirdėjau aš ten“, – tvirtino politikas.

Kai tą dainą pradėjo dainuoti, aš sakau: „Geriau užsimušiu, duokite ir man tuos batus ir šokinėsiu, nes paskui mane palaikys tuo p*deriu jeigu nešokinėsiu“

Žurnalistei pridūrus, kad daina yra nukreipta prieš homoseksualus, P. Gražulis minėtiems asmenims negailėjo kritikos strėlių. „Nu tai labai gerai. Tai čia yra socialinis blogis homoseksualizmas. Bet ten man atrodo daugiau prieš p*derastus, nes p*derastai gal vaikus tvirkina, aš kiek žinau. Daug tų seksualinių iškrypimų, aš jų visų nežinau. Bet man atrodo, kad p*derastija yra vaikų tvirkinimas. Ar ne taip?“ – klausė politikas.

Kuo daugiau kritikos, tuo geriau

P. Gražulis pridūrė nebijantis sulaukti ir kritikos dėl šokio, skambant skandalingai dainai. „Tegul kritikuoja mane visi homoseksualai. Kuo daugiau kritikuos, tuo geriau“, – tarstelėjo pašnekovas.

Antradienį Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė, komentuodama vaizdo įrašą, kuriame nufilmuotas ir P. Gražulis, teigė, kad toks politiko elgesys bus svarstomas Seimo komisijos posėdyje.

Paklaustas, kaip vertina faktą, kad pakliuvo į etikos sargų akiratį, P. Gražulis buvo kategoriškas. „Aš pats kreipsiuosi, apskųsiu Gražulį Seimo etikos sargams, nes aš reklamuoju visas žiniasklaidos priemones ir aš paklausiu, ar sportas atitinka Seimo nario veiklai. Ar gali Seimo narys sportuoti?“ – klausimą uždavė P. Gražulis.

Daug tų seksualinių iškrypimų, aš jų visų nežinau.

Kaip skelbta anksčiau, „KangooClub“ atstovai vaizdo įrašą, kuriuo siekta atkreipti valdžios dėmesį, internetinėje erdvėje patalpino savaitė pradžioje. Tiesa, po kurio laiko ir filmuota medžiaga, ir kreipimasis į valdžią buvo pašalinti. „KangooClub“ atstovas Tadas Romeika portalo žurnalistams teigė, kad dėl turinio sulaukė spaudimo iš atstovybės. „Jį ištrynė vakar vakare. Mes esame atstovai Lietuvoje. Daug žmonių į atstovybę užsienyje parašė, kad tas vaizdo įrašas yra blogas. Mus pradėjo labai spausti, kad esame blogi, negeri“, – apie motyvus, kodėl nuspręsta pašalinti vaizdo įrašą, kalbėjo pašnekovas.

Stop kadras

Pasak T. Romeikos, tokiu dainos pasirinkimu nenorėta nieko įžeisti. Esą šis muzikos kūrinys „KangooClub“ atstovams turi kitą reikšmę. „Čia gal buvo didžiulė mūsų klaida, kad mes neuždėjome toje vietoje pyptelėjimo. Norėjome paimti tą dainą, nes ten dainuoja „kas nešokinės“, o mūsų batai Lietuvoje yra praminti „šokliukais“. Ir tas šokinėjimas – „šokliukas“. Kažkaip atspindėjo, linksma daina, jaunimas ją atsimena – prieš 10-15 metų daina buvo ant bangos. Manome, mūsų didžiulė klaida buvo, kad to žodelio nepanaikinome, neiškirpome, neužpypinome. Taip galvojame. Į kažką orientuotis nenorėjome, nenorėjome nei įžeisti, įkąsti. Mums tikrai nelabai įdomu, ar tas, ar tas šokinėja“, – dainos pasirinkimą komentavo instruktorius.

Lygių teisių kontrolierė įžvelgia pažeidimą

Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė, vertindama pirmadienį pasirodžiusį vaizdo įrašą, teigia, kad įmonė galimai pažeidė Lygių galimybių įstatymą.

„Vertinu neigiamai, įžvelgiu Lygių galimybių įstatymo pažeidimą. Įmonė, kuri reklamuoja savo paslaugas ir skleidžia informaciją, kuri žemina asmenis dėl jų fizines orientacijos“, – antradienį žurnalistams teigė B. Sabatauskaitė.

Vertins policijos tyrėjai

Klaipėdos apskrities Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė portalo žurnalistams teigė, kad pranešimų apie savaitgalį surengtą akciją, kurioje dalyvavo ir P. Gražulis, policija nėra gavusi. „Operatyvaus skyriaus valdymo pareigūnai patvirtino, kad iš piliečių savaitgalį pranešimų nebuvo gauta šia tema. Mums pirmadienį vaizdo medžiagą atsiuntė žiniasklaidos atstovai, mes ją užregistravome ir patikslinsime informaciją. Pažiūrėsime, buvo ar nebuvo padaryti pažeidimai“, – situaciją komentavo policijos atstovė.

Paklausta, ar pažeidimai galėtų būti siejami su karantino reikalavimais, A. Grauslienė šios informacijos patikslinti negalėjo. „Pirmiausia medžiagą turės peržiūrėti tyrėjai – jie ir nustatys, kokie pažeidimai buvo arba nebuvo padaryti“, – pridūrė Komunikacijos poskyrio vedėja.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis teigė, kad akcijos organizatoriai savivaldybės leidimo surengti tokią akciją neprašė. „Tai buvo filmavimas, o pagal mūsų taisykles filmavimas yra priskiriamas renginiui ir reikia gauti leidimą“, – kalbėjo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
Petras šiuo atveju yra nuoseklus ir nesiblaško. Kuris Seimui ir Lietuvai naudingesnis: gėjus, kuris Seimą nori paversti gėjų klubu, sunaikinti moterų tualetus ir įteisinti įstatymu vaikams nuo 14 metų leisti keisti lytį, ar P.Gražulis, kuris patriotiškai gina tradicines lietuvių vertybes? Jei Raskevičius, patekęs į Seimą, demonstruoja gėjišką dugną, tai nereiškia, kad mūsų dauguma, kurie nesame gėjai, turime šokti pagal Raskevičiaus ir Simonko dūdelę.Mus nori nutildyti, kad prieš Raskevičių ant peticijos 365000 parašų nebuvo, kad jie niekiniai? Gal tikslinga panašias šokių grupeles įkurti prie kiekvieno daugiabučio kieme?

Anonimas

Anonimas portretas
ačiū Dievui, nors policija nedalyvaus šioje absurdo scenoje

O tai negi

O tai negi portretas
socialinis geris ar dalykas, kuri reikia myleti?
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių