Quantcast

Paaiškėjo beveik visa G. Nausėdos komanda

Pasipildžius kontaktinei informacijai Prezidentūros internetinėje svetainėje, paaiškėjo beveik visos pavardės, kurios sudarys prezidento Gitano Nausėdos komandą, skelbia delfi.lt.

Komandoje dirbs vyriausiosiji patarėja Ieva Ulčickaitė, komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas, kanclerė Algė Budrytė, Aplinkos ir infrastruktūros grupės vyriausiasis patarėjas Jaroslav Neverovič, vidaus politikos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis, užsienio politikos grupės vadovė Asta Skaisgirytė-Liauškienė, teisės grupės vadovė Jūratė Šovienė, kuriai, kaip paaiškėjo, patarinės Vilniaus universiteto Tiesės fakulteto dėstytoja dr. Gintarė Surblytė-Namavičienė bei Konstituciniame Teisme teisėjų padėjėja dirbusi Ieva Saudargaitė.

Iš buvusios komandos Prezidentūroje dirbti lieka Nadežda Maciejievska. Be jau žinomo atstovo spaudai Antano Bubnelio, prezidento komandoje dirbs ir iki šiol renginių organizavimu užsiėmęs Liutauras Galinis, vicekancleriu tapo Prezidentūroje jau dirbęs Giedrius Krasnauskas, o ekonomikos ir socialinės politikos klausimais G. Nausėdai patarinės Simonas Krėpšta. Pastarojo patarėja tapo Lina Svidinskaitė.

Komunikacijos grupėje, be A. Zabarausko, darbuosis ir keli patyrę žurnalistai – Irena Elenbergienė ir buvęs portalo Alfa.lt vyr. redaktoriaus pavaduotojas Antanas Manstavičius. Prie komandos jungiasi ir ryšių su visuomene darbo patirties turinti Kristina Karnickaitė, taip pat Dovilė Šalkuvienė, Paulius Kalmantas, Brigita Kulikovskienė bei specialistai Valentinas Voitovas ir Robertas Dačkus. Komunikacijos komandoje iš viso dirbs 10 žmonių.

Švietimo, mokslo ir kultūros grupėje kol kas nurodomos dvi pavardės: prezidento patarėja tapo kultūros istorikė Sonata Šulcė, kuriai dirbti padės Lina Kančytė. Nacionalinio saugumo grupėje kol kas įrašyta tik viena pavardė – Aušra Svilainienė. Spėjama, kad vienas realiausių kandidatų, vadovausiančių šiai grupei, yra kadenciją baigiantis kariuomenės vadas, generolas Jonas Vytautas Žukas.

G. Nausėdai protokolo klausimais padės antroji sekretorė Rasa Mikuckaitė bei Tadas Žiukas, o Dianos Nausėdienės patarėja tapo žurnalistė Regina Statkuvienė.

Likusiųjų pavardės kol kas neskelbiamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O NauSėda cigarus rūko?.. - ech, MeToo išvengt tai nepadės. :|

Joris

Joris portretas
O tai Grubliausko komandoje nebus!? Nuvylė prezidentas, taip jau tikėjom, kad ištemps šį personažą iš Klaipėdos, o jis net ir prezidentūrai netinkamas...

pamatysim

pamatysim portretas
kaip /dugna/ desim..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių