Quantcast

P. Saudargas: „AstraZeneca“ pralaimėjo komunikacinį karą

„AstraZeneca“ pralaimėjo komunikacinį karą dėl vakcinų saugumo, komentuodamas antradienį Lietuvoje priimtą sprendimą laikinai stabdyti skiepijimą šios kompanijos vakcinomis, teigė Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos Seimo narys Paulius Saudargas.

„Tiesiog yra praloštas „AstraZeneca“ komunikacinis karas, nes, matyt, pavyko pritempti tuos incidentus“, – „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.

Jo neįtikina tai, kad „AstraZeneca“ vakcinos sukelia galimus tromboembolijos atvejus, apie kuriuos pranešė kai kurios Europos valstybės.

„Jeigu įsigilini į tuos atvejus, tai niekur nėra pasakyta, kad tiesiogiai kažkas mirė. Milijonai yra paskiepyti, kažką automobilis gali partrenkti. Tai čia yra panašūs nutikimai“, – teigė konservatorius.

„AstraZeneca“ pagrindinis konkurentas yra „Sputnik V“

Seimo nario tvirtinimu, šiuo metu rinkoje yra keturios vektorinio tipo vakcinos.

„Šiuo atveju yra britiškoji „AstraZeneca“, yra rusiška „Sputnik“, kiniška ir amerikietiška „Johnson & Johnson“, – teigė Seimo pirmininkės pavaduotojas.

Tiesiog yra praloštas „AstraZeneca“ komunikacinis karas, nes, matyt, pavyko pritempti tuos incidentus.

Kadangi skiepijant amerikiečių ir kinų kompanijų vakcinomis imunitetui susidaryti reikalinga tik viena skiepo dozė, pagrindinis konkurentas „AstraZeneca“ kompanijai, pasak P. Saudargo, yra „Sputnik V“ vakcinos.

„Britiškai Oksfordo „AstraZeneca“, jeigu taip tiesiai šviesiai, pagrindinis konkurentas yra „Sputnik“, – tvirtino konservatorius.

Nors Seimo narys susilaikė nuo kritikos Vyriausybei dėl sprendimo laikinai pristabdyti vakcinaciją „AstraZeneca“ vakcinomis, jis mano, kad skiepijimas jomis bus atnaujintas. Tačiau reikės palaukti galutinio patvirtinimo iš Europos vaistų agentūros dėl šių vakcinų saugumo.

„Manau, galimas buvo ir kitoks kelias. Aš taip spėčiau, kad leis toliau skiepyti. Mes matom stiprią viešą komunikaciją, viešus suklupimus. Vienos šalys stabdė, kitos nestabdė. Lietuva, gavusi savo valstybinės vaistų kontrolės atsargų vertinimą, priėmė sprendimą stabdyti, kol turėsim rimtesnę rekomendaciją iš Europos“,– sakė P. Saudargas.

ELTA primena, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienį pranešė iš Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) gavęs rekomendaciją laikinai stabdyti skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID–19. Ministro teigimu, į šią VVKT rekomendaciją bus atsižvelgta.

VVKT stabdyti vakcinaciją visų serijų „AstraZeneca“ vakcinomis siūlo remiantis saugumo sumetimais, kol Europos vaistų agentūra (EVA) pateiks savo vertinimus dėl šios vakcinos galimai sukeliamų tromboembolijos atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

slykstu

slykstu portretas
Ka tu zinai ir supranti apie Vakcinos veiksminguma Slykstu kai is Dangaus nusileidzia VISAZINIAI Saudargai praleidai puikia proga PATYLETI

KUR PAVYZDYS?

KUR PAVYZDYS? portretas
TEGUL PATS PASISKIEPIJA TA VAKCINA IR NEKELIA VĖJŲ. JUO LABIAU ,JOG YRA LAISVOS . DARBAIS ,O NE ŽODŽIAIS MES TĖVYNĘ MYLIM
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių