Quantcast

P. Gražulis į spaudos konferenciją atsinešė žvakes: užkliuvo etikos sargai ir konservatoriai?

  • Teksto dydis:

Seimo nario Petras Gražulis antradienį surengė spaudos konferenciją „Kodėl Seimo Etikos ir procedūrų komisija kabinėjasi prie smulkmenų“. Tiesa, ant stalo, prie kurio sėdėjo P. Gražulis, buvo išrikiuotos žvakės. Politikas konferencijoje atskleidė, kokiu tikslu jas nusprendė čia atsinešti ir vieną jų uždegti.

Kaip nurodoma spaudos konferencijos aprašyme, Seimo narys P. Gražulis klausia, kodėl Seimo Etikos ir procedūrų komisija domisi suvenyrinėmis žvakutėmis, bet nesvarsto, kodėl Seimo narys Laurynas Kasčiūnas melagingai teigia, jog P. Gražulis skatino rugpjūčio 10 d. vakaro neramumus prie Seimo, kai, pasak P. Gražulio, „buvo kaip tik atvirkščiai“.

„Kadangi čia tiek daug žvakučių yra ant stalo, aš noriu uždegti šią didžiausią žvakutę Etikos ir procedūrų komisijai. Tegul ji dega. Matote, ant stalo guli mano susirašinėjimas su Etikos ir procedūrų komisija. Čia yra šeši raštai. Kadangi esu išrašęs sąskaitą, kad gaminu suvenyrines žvakutes ir išdalinu įvairiausiomis progomis, tai ir gimtadieniai, ir vardadieniai, ir Kalėdos, ir Trys Karaliai. Tikrai daug kur gali tą žvakutę paduoti, aplankyti, žmogų, ranką paspausti, palinkėti gyvenime sėkmės. Iš pradžių jie man parašė „kur dedi tas žvakes?“, aš parašiau, kad čia tikrai nėra tos žvakės automobilio, nors mano benzinu varomas ir ten keturios žvakės yra, kad tai yra dekoratyvinės žvakės. Jie man atsakė, kad yra per mažai informacijos. Reikia būtinai pasakyti, kur dėlioju tas žvakes. Aš dar kartą jiems paaiškinau, kad įvairiausiuose renginiuose. Jie pasakė, kad ne. Reikia konkrečiai nurodyti, koks tas renginys ir kur tas žvakutes dedu“, – situaciją komentavo P. Gražulis.

Politikas susirinkusiems rodė, apie kokias žvakutes jis pasakoja. „Dekoratyvines įteiksiu Etikos ir procedūrų nariams iš opozicijos, o kitas įteiksiu valdančiajai daugumai – konservatoriams, liberalams ir laisvūnams, kur užrašyta „Ir amžinoji šviesa jiems tešviečia, tegul ilsisi ramybėje, amen“. Šitie žodžiai neužrašyti, bet aš mintimai juos žinau. Todėl aš įteiksiu ir dar kartą parodysiu, kokios tos žvakutės ir kokias dalinu“, – pasakojo P. Gražulis.

Stop kadras

„Be abejonės, man, kaip Seimo nariui skaudu, kaip jūs žinote, visi girdėjote per visas žiniasklaidos priemones, kada Kasčiūnas mane apkaltino, kad aš organizavau prie Seimo riaušes, tuos susistumdymus. Nors aš pateikiau Etikos ir procedūrų komisijai video medžiagą, kad aš per mikrofoną du kartus siūliau visiems susirinkusiems prie Seimo skirstytis ir kad šitose provokacijose nedalyvauti, nes jas, mano giliu įsitikinimu, organizuoja konservatoriai. Aš paaiškinau, kad mitingas įvyko gausus, solidus ir kad mums provokacijos nereikalingos, kad sumenkinti mitingą. O provokacijos reikalingos konservatoriams, valdančiajai daugumai ir, žmonės, supraskite ir skirstykitės. Pateikiau šitą vaizdo įrašą net ir prezidentui, kadangi ir prezidentą jie suklaidino ir Etikos ir procedūrų komisijai. Paprašiau, kad Kasčiūnas manęs atsiprašytų, kad jį svarstytų Etikos ir procedūrų komisija“, – kalbėjo politikas.

Tačiau, P. Gražulio teigimu, komisija atsisakė svarstyti L. Kasčiūno elgesį ir pradėjo dar labiau kabinėtis prie politiko dalijamų žvakučių.

„Tai aš jiems paaiškinau, kad darau nuolat akcijas – prie bažnyčių, prie savivaldybių, kur statome žvakutes už konservatorių partiją ir vieną kartą parašiau, kad jiems būtų lengva žemelė, kitą kartą, kad nebūtų lengva žemelė už padarytą žalą Lietuvos valstybei ir Lietuvos žmonėms. Nusiunčiau etikos komisijai ir aš jiems dar paaiškinau gerbiamoji komisija, šį sekmadienį darysiu Klaipėdos rajone, Gargžduose, akciją prie bažnyčios, prie savivaldybės ir jeigu norite, ateikite ir sudalyvaukite. Deja, aš pranešiau iš anksto, padariau tą akciją, galėsime mes parodyti, susirinko būrelis žmonių ir, deja, konservatoriaus iš etikos komisijos nebuvo nei vieno“, – pasakojo P. Gražulis.

Visą spaudos konferencijos vaizdo įrašą galite stebėti čia:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puoni

Puoni portretas
O gal jis prie žemelės pratinasi? Žvakelės, paskui žemės sauja... Juk ne jaunystė jau, saulė vakarop.

Rasinetojai

Rasinetojai portretas
Visiems iki Jo kaip iki Mėnulio....renka gargzdiskiai savo žmogų,kuris atstovauja,gelbsti,ar kuris kitas seimunas gali taip bendrauti su savo rinkėjais,neteko girdėti,netgi nežino,kas jis?

Taigi

Taigi portretas
Pats protingiausias seimo narys tiesei , šviesiai kalbantis į akis , o ne konservatoriai , liberalai
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių