Quantcast

P. Gražulio skandalas su pusnuogiu vyru nuaidėjo tarptautiniu mastu

  • Teksto dydis:

Politiko Petro Gražulio skandalas, kai jis nuotoliniame Kultūros komiteto posėdyje ekrane pasirodė ne vienas, o su pusnuogiu vyru, sulaukė ir užsienio žiniasklaidos dėmesio. Apie šį netikėtumą rašoma keliuose Estijos portaluose.

Šia žinia feisbuke pasidalijo Estijos lietuvių bendruomenės atstovas Vaidas Matulaitis. 

Šaliai, kurioje tiek žmonių domisi Kultūros komiteto posėdžiais, viskas bus gerai.

„Pagaliau naujiena iš Lietuvos prasimušė į visus pagrindinius Estijos portalus. Nekasdienis įvykis, tikrai retas (čia be ironijos). Taip, kad ačiū Petrai, „už Lietuvą“, – feisbuke apie lietuvių pagarsėjimą tarptautinėje žiniasklaidoje rašė V. Matulaitis.

Vyras prie įrašo pridėjo kelis pavyzdžius iš Estijos portalų, kurie susidomėjo P. Gražulio skandalu.

Štai taip apie P. Gražulį atsiliepia estų žiniasklaida: „Homofobiško Lietuvos politiko nuotoliniame susitikime pasirodė pusnuogis vyras“.

Feisbuko nuotr.

Žinių apie kultūros politiką poreikis neišmatuojamas. Proveržis!

Apie P. Gražulio skandalą dar kartą pasisakė ir žurnalistas bei visuomenės veikėjas Andrius Tapinas. Vyras stebėjosi šoktelėjusiu Kultūros komiteto posėdžio žiūrimumo rekordu. Feisbuke jis rašė: „Šaliai, kurioje tiek žmonių domisi Kultūros komiteto posėdžiais, viskas bus gerai“.

Žurnalistas negailėjo ironijos ir pridūrė: „Žinių apie kultūros politiką poreikis neišmatuojamas. Proveržis!“

Primename, kad šis akibrokštas ir klausimų lavina, ką nuo visuomenės slepia P. Gražulis, kilo po pasirodžiusios Kultūros komiteto posėdžio transliacijos. Panašu, kad prie kolegų P. Gražulis prisijungė posėdyje nagrinėjamų klausimų įkarštyje. Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis vieną po kito pristatė klausimus, o tuomet pasigirdo ir P. Gražulio balsas. Politikas norėjo įsitikinti, ar kolegos jį girdi, todėl paklausė: „Ar jūs manęs negirdite? Alio?“.

V. Juozapaitis netruko sureaguoti: „Atsiprašau labai, kas čia kalba?“. P. Gražulis prisistatė dar kartą ir tuomet pasirodė ekrane, o šalia jo stovėjo pusnuogis vyriškis.

Tiesa, politikas Remigijus Žemaitaitis mano, kad paslapties čia nėra. Pasak jo, šalia P. Gražulio pasirodė kitas politikas Dobilas Sinkevičius. Portalo žurnalistams R. Žemaitaitis sakė, kad jo įsitikinimu, nuotoliniame posėdyje sušmėžavęs pusnuogis vyras yra D. Sinkevičius. „Aš nežinau, bet matote, kad akivaizdu, kad šitas žmogus buvęs bendrapartietis ir jo padėjėjas. Tikrai nieko nežinau, tik tiek, kiek vakar buvo pasirodę ir viskas. Bet jeigu mezga, tai, matyt, artimiausiu metu viešai pristatys, kas jie yra: ar pora, ar šeima, besikurianti nauja šeima pagal naujas tradicijas“, – portalo žurnalistams kalbėjo politikas.

Apie šią istoriją R. Žemaitaitis parašė ir socialiniame tinkle „Facebook“. Jis įkėlė D. Sinkevičiaus nuotrauką ir pridūrė: „Naujasis ar senasis Petro Gražulio draugas Dobilas Sinkevičius“.

P. Gražulio versija

Portalo žurnalistų kalbintas P. Gražulis atmetė R. Žemaitaičio iškeltą variantą, kad paslaptingas vyras ekrane yra D. Sinkevičius. „D. Sinkevičius, žinokite, buvo R. Žemaitaičio padėjėjas visą praeitą kadenciją. Man teko su D. Sinkevičiumi pakalbėti, jis sako: „Jis ir pas mane miegodavo, ir aš pas jį miegodavau namuose, mes labai artimai bendravome“. Tik neklausiau – vienoje lovoje, ar ne. Dobilas yra labai artimas žmogus pačiam R. Žemaitaičiui“, – štai tokią versiją pateikė P. Gražulis.

Dar kartą pabandžius pasidomėti, tai kas gi tas pusnuogis vyras, palinkęs prie ekrano nuotolinio posėdžio metu, P. Gražulis iškart atsakė, kad tai – A. Tapinas „O jūs patikėkite, ten tikrai buvo Tapinas. Jeigu netikite, paklauskite paties Tapino. Dabar pagal dabartines grožio technologijas galima ir barzdą prisiauginti, nusiskusti, ir nosį prisisiūti, ir lūpas suploninti, ir pastorinti“, – nežinia, ironiškai, ar ne kalbėjo P. Gražulis.

Jeigu ir atsiras tikinčių, kad pusnuogis nepažįstamasis yra būtent A. Tapinas, tuomet svarbu išsiaiškinti, tai kas sieja P. Gražulį ir jo minimą žurnalistą? „Man labai įdomus jo gyvenimas, kadangi pradėjau domėtis. Su pirma žmona išsiskyrė, su antra – išsiskyrė. Ką žinau, ko jis mane persekioja. Visgi, jis man įtarimų kelia dėl orientacijos“, – apie kilusius įtarimus teigė P. Gražulis.

A. Tapinas: žmogui visai jau čikuraku

Aš nežinau, ar tai yra Seimo nariui tinkamas elgesys.

Visuomenės veikėjas ir žurnalistas A. Tapinas paklaustas, kaip reaguoja į P. Gražulio išsakytą poziciją, teigė, kad reikėtų pagalvoti, ar Seimo nariui taip elgtis yra priimtina. „Girdėjau tai. Šiandien jis rėkė iš Seimo salės. Niekaip nereaguoju, čia yra jo sugalvota strategija sakyti visišką nesąmonę ir tikėtis, kad visi pasijuoks iš to. Tai mes dar pasitarsime, gal verta atkreipti Seimo etikos ir procedūrų komisijos dėmesį. Vienas dalykas, galima iš to pasijuokti, nes žmogui visai jau čikuraku, bet kai Seimo narys iš Seimo tribūnos išskiria vieną pilietį ir pradeda jį tampyti kalbėdamas visiškas nesąmones. Aš nežinau, ar tai yra Seimo nariui tinkamas elgesys. Aišku, jo laukia didesnės problemos dėl neliečiamybės, bet kai bus suformuota Etikos komisija, tai galbūt bus galima ir kreiptis, o gal ir ne. Ką dabar čia su juo darysi“, – savo poziciją dėstė visuomenės veikėjas.

Paklaustas, kodėl iš visos minios P. Gražulis pusnuogiu vyru įvardyti pasirinko būtent jį, A. Tapinas tvirtino, kad jis su šiuo politiku akis į akį net nėra susidūręs. „Aš P. Gražulio gyvai nematęs, man atrodo, kad nei vienoj laidoj mano jis nėra dalyvavęs. Aš turėjau Gargžduose vesti rinkiminius debatus, bet tada susirgau koronavirusu ir negalėjau, jis irgi tai ištransliavo kažkaip įdomiai. Daug esu pasisakęs apie homofobinę laikyseną, matyt, jam skauda dėl šito ir jis čia loja nuolat, o kiekvienas turi teisę tai daryti. Aš to nei sureikšminu, nei labai rimtai priimu. Bet, sakau, reikės pagalvoti, gal vis dėlto Seimo nariui reikia susivokti“, – portalo žurnalistams kalbėjo A. Tapinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Už Lietuvą vyrai, o vyrai už petro

Už Lietuvą vyrai, o vyrai už petro portretas
Aš nuoširdžiai nesuprantu ar dauguma rašančių ir teisinančių tikrai tokie buki/patiklus. Jums gal reikia pamatyti kai petriuką tvarko jei dar nuogo vyro už nugaros nepakanka, o net ir pagautas šūdus šneka, nes čia net nėra ką aiškinti ir taip viskas akivaizdu, jau geriau tiesiai pasakytų, kad neša ne į tą pusę...

ARVYDAS

ARVYDAS  portretas
Periodiškai pateikiamos uostymui gražulio smirdančios "krūvelės"..Gargždai visai prasmirdo.

Gerai, kad

Gerai, kad portretas
dar nepriėjo pusnuogė kokia Nastia iš Ukrainos....;)))
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių