Quantcast

Oro policijos misiją Baltijos šalyse perėmė portugalai ir rumunai

  • Teksto dydis:

Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose ketvirtadienį NATO oro policijos misiją Baltijos valstybėse perėmė Portugalijos ir Rumunijos kariai.

Portugalai ir rumunai Baltijos valstybių oro erdvę saugos su aštuoniais naikintuvais F-16, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Jie oro policijos misiją perėmė iš lenkų ir prancūzų.

Misiją baigiantys Lenkijos kariai oro erdvės apsaugą vykdė su keturiais naikintuvais F-16. Misijoje dalyvavo apie 150 lenkų karių.

Misiją sustiprinę Prancūzijos karinių oro pajėgų kariai Baltijos šalių oro erdvę pirmą kartą saugojo su keturiais naikintuvais „Rafale“, o personalo skaičius siekė apie 100 žmonių.

Oro policijos kontingentų pasikeitimo ceremonijoje dalyvavusi krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė teigė, kad dėl karo Ukrainoje Lietuva siekia sustiprinti oro gynybą regione.

„Prastėjant saugumo situacijai, sąjungininkų įsipareigojimas mūsų kolektyvinei gynybai yra itin svarbus. Turime judėti į priekį stiprindami NATO priešakinę gynybą, įskaitant oro erdvę. Rengiantis NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, vienas iš mūsų prioritetų – sustiprinti NATO integruotą oro ir priešraketinę gynybą sukuriant rotacinį oro gynybos modelį ir dislokuojant Baltijos šalyse papildomas oro pajėgas, naikintuvus bei antžeminės oro ir priešraketinės gynybos sistemas“, – sakė ji.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma nuo 2004 metų, kai Lietuva tapo pilnateise aljanso nare.

Reaguojant į Rusijos karinę agresiją, nuo 2014 metų oro policijos pajėgumai sustiprinti papildomais kontingentais Lietuvoje, o taip pat – Estijoje ir Lenkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI KO LIETUVA DAR NETURI

TAI KO LIETUVA DAR NETURI portretas
Jau neturime kur dėti ukrainiečių, Baltarusijos išdavikų. Dar visokių visuomenės atplaišų iš Azijos, Kaukazo šalių...trūko tik čigonų...Gal ir jiems čia patiks gyventi, kaip Cichanovskai.

ar, po piratų ir čigonų sparnu

ar, po piratų ir čigonų sparnu portretas
būsime " saugūs" ? , -- tokiu sudėtingu laikmečiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių