Quantcast

V. Blinkevičiūtė: kalbos apie pirmalaikius rinkimus – nerimta

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė kalbas apie naujas koalicijas Seime ir pirmalaikius rinkimus vadina nerimtomis, o situaciją Seime – vaikų žaidimu  dvejose skirtingose smėlio dėžėse.

„Pasigirsta tam tikri svaičiojimai ar galima ir švelniau – pamąstymai apie naujas valdančiąsias koalicijas. (...) Tai nerimta. Šitų dienų kontekste tai, kas vyksta, tai yra nerimta. Kaip ir kalbos apie pirmalaikius rinkimus“, – šeštadienį socialdemokratų partijos tarybos posėdyje pareiškė V. Blinkevičiūtė.

„Galios žaidimai, kas stipresnis – pozicija ar opozicija – turbūt, žmonėms jau nebetinka, nes Seimas ir Vyriausybė yra tos vietos, kur turi būti sprendžiamos svarbiausios žmonių problemos“, – tvirtino socialdemokratų lyderė. 

V. Blinkevičiūtės teigimu, sprendimus dėl Seime susidariusios situacijos, kai paralyžiuotas parlamento darbas, reikia surasti ir kaip galima tai greičiau padaryti. 

„Seimas lyg vaikų darželis dirba arba žaidžia dvejose skirtingose smėlio dėžėse“, – teigė  V. Blinkevičiūtė.

Konfliktas  tarp valdančiųjų ir opozicijos kilo po to, kai Seimas svarstė opozicijos inicijuotą interpeliaciją žemės ūkio ministrui.

Opozicijos iniciatyva balsavime dėl interpeliacijos buvo padaryta pertrauka, tikintis pakeisti politinių jėgų pusiausvyrą, tačiau valdantieji dieną anksčiau sušaukė nenumatytą posėdį, per kurį buvo pritarta ministro Kęstučio Navicko atsakymams, bet protestuodama opozicija nutarė  nedalyvauti Seimo posėdžiuose ir renkasi posėdžiauti alternatyviai.

Apie galimybę susitarti su V. Putinu: tai nesąmonė

115 dienų Rusijos invaziją patiriančiai Ukrainai reikia daugiau ginkluotės bei didesnio spaudimo Kremliaus režimui ir jo lyderiui, sako socialdemokratų lyderė.

Vilija Blinkevičiūtė galimybę gražiuoju susitarti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kad karas būtų nutrauktas, vadina nesąmone.

„Turime daugiau tiekti karinės technikos ir ginkluotės Ukrainai. Kalbu apie Europos šalis. Turime nuosekliai daryti spaudimą Putinui ir jo režimui“, – šeštadienį socialdemokratų partijos tarybos posėdyje pareiškė V. Blinkevičiūtė.

Pasak jos, Baltijos šalys iš savo istorijos ir patirties žino, kad, vargu, ar galima susitarti su V. Putinu. 

„Ko gero tai (susitarimo galimybė – BNS) yra nesąmonė“, –  tvirtino ji.

V. Blinkevičiūtės teigimu, Ukraina turi tapti Europos Sąjungos (ES) šeimos nare: „Tikiuosi, kad taip ir bus“.

Europos Komisija (EK) penktadienį pasiuntė solidarumo su Ukraina simbolį, paskelbusi, kad siūlo Bendrijos lyderiams suteikti Ukrainai ir Moldovai kandidačių į ES statusą.

Rusija sako, kad taip pat „neturi nieko prieš“ galimą Ukrainos narystę ES. Tai penktadienį pareiškė V. Putinas po to, kai EK rekomendavo suteikti Ukrainai kandidatės ES statusą.  

Anksčiau Rusija, nuo vasario 24 dienos vykdanti puolimą Ukrainoje, labai neigiamai vertino Kyjivo siekį prisijungti prie NATO – Maskva tai laiko grėsme savo saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys

Kazys portretas
Prie ko pagurkliai ,ar proto neteko tas kam išvaizda kliudo , covidas paveike.Reikalinga rinkimai prieslaikiniai arba vyriausybės atstatydinimas.Ir kuo skubiau.

Dima

Dima portretas
Kol dar galima suvaldyti padėti Lietuvoje,privalo būti išankstiniai rinkimai.

Anonimas

Anonimas portretas
Privalo būti išankstiniai rinkimai ,nes Lietuvai krachas bus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių