Quantcast

Opozicijos lyderė: Seimo pirmininkas turi būti nepriklausoma figūra

Opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pasitraukimas iš jį delegavusių „valstiečių“ gretų jos nenustebino, nes, teigia V. Čmilytė-Nielsen, partijai nepriklausantis ir spaudimo iš nieko nesulaukiąs Seimo pirmininkas yra geriau nei veikiamas valdančiųjų įtakos.

„Manau, kad Seimo pirmininko pasitraukimas iš jį delegavusios partijos yra logiška tąsa visų jo veiksmų pastaraisiais mėnesiais. Natūralu, kad jis savo politinės ateities, matyt, nebesieja su šia politine jėga, su kurios lyderiu jis įsivėlė į tokį jau pakankamai aštrų konfliktą“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė opozicijos lyderė.

V. Pranckietis Seimo pirmininko poste dirbdavo neatsižvelgdamas į valdančiųjų spaudimą tam tikrais klausimais, sako V. Čmilytė-Nielsen.

„Nepasidavimas tam tikram diktatui iš valdančiųjų pusės, kai kuriais atvejais būtent kalbant ir apie darbotvarkes, ir apie procedūras, laikymasis tokios neutralios linijos. Tai yra tai, apie ką aš kalbu“, – Seimo pirmininko neutralumą paaiškino liberalė, pridūrusi, kad „valstiečių“ spaudimas V. Pranckiečiui opozicijai sudarydavo apribotas galimybes veikti.

LVŽS trečiadienį informavo, kad rugsėjo 6 d. tarybos posėdyje bus sprendžiamas tolesnis iš posto trauktis po pasirašytos koalicinės sutarties atsisakančio Seimo pirmininko V. Pranckiečio likimas partijoje. Vis dėlto pats V. Pranckietis ketvirtadienį žurnalistams pareiškė, kad iš partijos pasitrauks savo noru dar iki numatytos tarybos posėdžio datos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių